Winter BBQ

Een BBQ kan net zo goed in de winter als in de zomer! Bestel alles wat je nodig hebt voor jouw winter barbeque bij Meerdanvlees.nl! Bij ons vind je de beste kwaliteit vlees, salades en nog veel meer! Ben je op zoek naar een winter BBQ pakket? Bekijk dan onze BBQ pakketten en stel zelf samen of kies uit één van de samengestelde pakketten!

Filter
61 producten
Biefstuk gekruid vanaf 100 gram
2,50
Op voorraad
Snelst mogelijke leverdatum di 20 april
1,65
Op voorraad
Snelst mogelijke leverdatum di 20 april
Barbecueworstje 90 gram
1,40
Op voorraad
Snelst mogelijke leverdatum di 20 april
Kalfsentrecôte gekruid vanaf 100 gram
Snelst mogelijke leverdatum di 20 april
Speklap gekruid 100 gram
1,65
Op voorraad
Snelst mogelijke leverdatum di 20 april
Snelst mogelijke leverdatum di 20 april
Kipfilet satéstokje vanaf 50 gram
Snelst mogelijke leverdatum di 20 april
Kipfilet gekruid 100 gram
1,75
Op voorraad
Snelst mogelijke leverdatum di 20 april
Spies ossenhaas vanaf 50 gram
2,25
Op voorraad
Snelst mogelijke leverdatum di 20 april
Hamburger 80 gram
1,30
Op voorraad
Snelst mogelijke leverdatum di 20 april
Filetlapje gekruid vanaf 100 gram
1,55
Op voorraad
Snelst mogelijke leverdatum di 20 april
Varkenshaassatéstokje vanaf 50 gram
Snelst mogelijke leverdatum di 20 april
1,30
Op voorraad
Snelst mogelijke leverdatum di 20 april
Snelst mogelijke leverdatum di 20 april
Shaslick 2 x 100 gram
4,15
Op voorraad
Snelst mogelijke leverdatum di 20 april
Beefburger vanaf 4 x 120 gram
7,95
Op voorraad
Snelst mogelijke leverdatum di 20 april
Snelst mogelijke leverdatum di 20 april
Beefburger Texas 4 x 120 gram Original Ribhouse Texas
Snelst mogelijke leverdatum di 20 april
Beefburger Regular 4 x 100 gram
5,95
Op voorraad
Snelst mogelijke leverdatum di 20 april
Beefburger Giant 4 x 250 gram
14,85
Op voorraad
Snelst mogelijke leverdatum di 20 april
Snelst mogelijke leverdatum di 20 april
Snelst mogelijke leverdatum di 20 april
Snelst mogelijke leverdatum di 20 april
Snelst mogelijke leverdatum di 20 april

De nieuwe trend: de winter bbq!

Barbecueën in de winter kan net zo goed als zomers! Het is hartstikke leuk, geeft extra sfeer en zorgt voor een hoop gezelligheid. Veel mensen denken “Ja, maar de kok is de Sjaak, in de kou in de tuin!”. Niks is minder waar! Zodra de grill heet is sta je prima verwarmd, in de frisse lucht. Gezond en monter! Wel warme sokken aan, want een uur in de winterse tuin is voor je voeten wél een beproeving!

Glühwein, Jägermeister, erwtensoep

Winterbarbecue is heel gemoedelijk. Feestverlichting, fakkels, vuurkorven, een genot voor het oog. Heel wat winterrituelen die we al kenden passen er uitstekend bij: Onze onmiskenbare, alom gelauwerde, supergevulde, echte Twentse erwtensoep bijvoorbeeld! Maak ook eens een lekkere pan Glühwein of Glögg, of laat uw gasten genieten van een lekker kruidenbitterje, ook prima. En voor de kids? Warme chocolademelk!

Houd de gasten warm

Je kunt je winterbarbecue op twee manieren inrichten: of je kookt buiten en eet binnen, of het hele gezelschap schaart zich in de outdoor kitchen of rond het vuur. Vooral als iedereen het feest buiten wil meemaken (en dat is meestal zo) is het van belang dat je zorgt voor een constante stroom aan warme gerechtjes: om de zoveel minuten iets lekker warms: een worstje, een klein biefstukje of filet mignon, een pincho, een satéstokje, een garnalenspiesje , iedere keer iets anders uit ons heerlijke barbecue-assortiment. Denk ook eens aan warme sausjes bij het stokbrood – zigeunersaus bijvoorbeeld, of onze satésaus. Of hollandaisesaus bij de vis. Zo blijft de gast bezig en vooral warm. Trouwens, weet je wat heerlijk is bij winterbarbecue? Stamppot!

Niet te grote brokken

Tenzij je een “doorgewinterde” barbecuefanaat bent – hou deze regel aan: kook niet te grote stukken vlees in de winter. Het vlees koelt ’s winters sterk af aan de buitenkant, en dat is moeilijk garen. Heb je een Green Egg® of een Weber®, of een andere barbecue met een klep, dan wordt het verhaal natuurlijk anders. Bekijk dan eens ons wedstrijdvlees.

Op kamertemperatuur beginnen
Het is met een zomerbarbecue niet anders, maar met een winterbbq is het nog belangrijker: zorg ervoor dat je ingrediënten op kamertemperatuur zijn voor je begint! Als het vlees uit de koelkast komt en dan nog eens in de koude buitenlucht moet garen, loop je kans dat de boel taai wordt. Zonde! Gebruik een kernthermometer en raadpleeg onze kerntemperaturentabel.

Uit de wind, uit de regen, uit de rook

Zorg dat je barbecue droog staat en uit de wind. Ga echter niet binnen staan waar de rook niet wegkan. Hou er ook rekening mee dat een wintergrill 1,5 keer zoveel houtskool verbruikt als een zomergrill.

Pas de kruiden eventueel aan

In de winter hebben we een andere smaak dan in de zomer. ’s Zomers kijken we uit naar Provençaalse kruiden en andere smaakbelevingen die ons doen denken aan de zonvakantie. ’s Winters is ons verhemelte meer op zoek naar speculaas, chocolade, zoetigheid, noten, gekonfijte vruchten. Gebruik daarom in de winterbarbecue wat meer “hartverwarmende” kruiden als kurkuma, gember, kaneel, steranijs, ras-el-hanout, jeneverbes. Gebruik voor marinades wat meer rode wijn.

Brandgevaar

Misschien een raar verhaal, maar een winterbarbecue betekent iets meer opletten: winterkleding is vaak synthetisch (skipakken, skijacks, sjaals, wanten). Hou die dus goed uit de buurt van de grill. Hou ook de kinderen in de gaten.

Andere tips

Andere zaken die bij elke barbecue van belang zijn vind je in deze handige barbecuetips.