Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Bereidingsadvies: beenhammetje en beenham

Wilt u weten hoe u beenham perfect kan bereiden? Lees voor beenham het bereidingsadvies hieronder of bekijk de video over beenhammetjes hiernaast. Wij leggen uit hoe u beenham perfect kan bereiden! Ontdek de heerlijke beenham van Meerdanvlees en het wordt gegarandeerd smullen.

Beenhammetjes bereiden

Voordat u de beenhammetjes gaat bereiden zorgt u ervoor dat u deze een uur van tevoren uit de koelkast heeft gehaald. Als u gaat beginnen, prikt u eerst enkele gaatjes in de verpakking van de beenham. Plaats de beenham vervolgens in de verpakking op een bord of schaal in de magnetron. Stel de magnetron in op ongeveer 425 watt en verwarm de beenham gedurende 10 minuten. Na deze 10 minuten haalt u de beenham uit de magnetron en verwijdert u de verpakking. Pas op: de verpakking kan heet zijn! Wanneer u de beenham uit de verpakking heeft gehaald, zijn ze klaar om geserveerd te worden.

Een andere manier om de beenham op te warmen is door deze, in de verpakking, gedurende 45 minuten in een pan te leggen met warm water van 70-80 °C. Met onze beenhammetjes kunnen heerlijke gerechten worden bereid, zoals een eenpersoons beenhammetje met stamppot zuurkool en sauce ‘grand bouquet’ of een beenhammetje in grove mosterd.

Bereiden van een hele beenham

Het bereiden van een hele beenham kan door de beenham (inclusief verpakking) in een pan water of in de oven te verwarmen. Het beste is om de hele beenham anderhalf uur van tevoren uit de koelkast te halen. Voor het beste resultaat zorgt u ervoor dat de beenham langzaam op temperatuur komt.

Wilt u de hele beenham in het water opwarmen, zorg er dan voor dat het water niet kookt, maar op zo’n 80 °C blijft. Bereidt u de hele beenham in de oven, dan moet u uitgaan van ongeveer 120 °C. Hoelang de hele beenham nodig heeft, hangt af van het gewicht en de starttemperatuur. Wij raden aan om een kernthermometer te gebruiken om zodoende te bepalen wanneer de hele beenham de benodigde kerntemperatuur van 60 °C heeft behaalt. Hebt u geen kernthermometer, houd dan minstens een half uur verwarmen per kilogram beenham aan. Als de hele beenham warm is, kan deze worden gesneden en geserveerd met bijvoorbeeld de heerlijke Bollie’s beenhamsaus.

Beenham tips

Wanneer u een hele beenham in de oven bereidt, snijd dan de zwoerd (buitenste harde laag aan het spek) van de hele beenham in ruitvorm in en laat het vrijkomende vet telkens met een lepel over de korst druipen (ook wel arroseren genoemd). Geniet met gesneden beenham van heerlijke gerechten, zoals asperges klassiek met beenham of terrine van witte asperges en beenham.

Nadat de beenham warm is, kunt u deze nog even 5 minuutjes op de grill of 15 minuten in de heteluchtoven op 180 graden een kleurtje en extra bite geven.

Eet smakelijk!

Uitgelichte beenham

Beenham vanaf 5 kg
91,85183,65
Op voorraad
Snelst mogelijke leverdatum woe 27 september
Snelst mogelijke leverdatum di 26 september
Deel dit op