Verse worst, zoals die hoort te zijn: van de beste bestanddelen, ambachtelijk gemaakt door onze slagers. Met een echte darm, zoals het vroeger was. Is dat moeilijk klaar te maken? Welnee: Oma kon het dus wij kunnen het ook. Wel moet je even de kneepjes weten.
Zo’n verse worst kunt u in de supermarkt niet meer vinden: deze is speciaal voor de horeca gefabriceerd, en die dulden geen middelmatige kwaliteit! Handgemaakt door topslagers, van de beste ingrediënten. Proef het verschil! We hebben grof en fijn.
Neem onderstaande stappen om overheerlijke verse worst te bereiden:
Grillen? Dat kan natuurlijk ook! Start met een gewelde worst op kamertemperatuur. Prik tijden het grillen niet in de worst maar werk met een spatel of tang (anders lopen de sappen eruit). De garingstijd is ongeveer 7 minuten op matig houtskoolvuur.
De aanbevolen kerntemperatuur is rond de 70 graden Celsius, raadpleeg hiervoor onze kerntemperaturentabel. Gebruik eventueel een kernthermometer.
Verse worst kopen? Wist u dat u heerlijke verse worst kunt bestellen in onze webshop? We bieden daarnaast nog veel meer soorten vlees. Bestel vlees online en profiteer van de voordelen!