Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

The Partysteak

Op een festival is er altijd één act waar vrijwel iedereen op afkomt. De hoofdact der hoofdacten, waar mensen dagen- of zelfs wekenlang naar uitkijken. Een uniek spektakel. Tijdens de Meerdanvlees Festivalweken noemen we dit the Partysteak. Heerlijk gemarineerd of gekruid en perfect gegrild: een echt feestje op uw tong. Hoe dit optreden tot stand komt? We geven u graag meerdere ideeën.

 

De ster onder de steaks: de tomahawk

Voor zo’n belangrijk optreden kiest u niet zomaar een lapje vlees. Een echt spektakelstuk is de tomahawk steak. Dit imposante stuk vlees is voor de barbecuemaster het ultieme gerecht om te grillen. Dankzij het intramusculaire vet wordt het vlees sappig en mals. Wij snijden de tomahawk uit de beste runderen, zodat de smaak, de kleur, de structuur en de hele beleving kloppen.

De tomahawk is een fors stuk vlees. Schroei de buitenkant snel dicht op hoog vuur. Gaar de tomahawk daarna op 100-120° C door, tot een kerntemperatuur van ongeveer 50 graden. Kettle of Kamado? Deksel dicht! Daarna van het vuur en rustig laten rijpen – val niet meteen aan, maar laat het vlees even rusten. Zo’n tien minuten is genoeg. Alle vleessappen verdelen zich evenredig door het vlees heen en daarna is het genieten geblazen!

 

Skirt Steak

Wel zin in heerlijke Partysteak op de barbecue, maar krap in de tijd? Kies voor gemak en bestel onze voorgemarineerde skirt steaks. We hebben drie soorten marinades. Bereidingsadvies? Dat vindt u HIER.

 

Spectaculaire spareribs

Wat ook een waanzinnige indruk achterlaat, zijn onze spareribs. Spareribs zelf bereiden vergt geduld: eerst marineren en daarna een aantal uren garen. Alle moeite waard, want de smaaksensatie die u creëert is onweerstaanbaar. In ons 3-2-1-recept leggen we tot in detail uit hoe u dit het beste kunt aanpakken. Bij het bereiden van spareribs is een goeie marinade de sleutel tot succes. Kies bijvoorbeeld onze speciale spareribmarinade. Geschikt voor marineren én basting!

 

Under the sea

Een hele vis serveren, dat is pas sensationeel. Verras uw gasten met overheerlijke Noorse zalm van de barbecue, in zijn geheel bereid “en papillotte”: verpakt in vetvrij papier of aluminiumfolie, direct op het vuur. Maximaal behoud van van smaak, geur, vocht, vitaminen en mineralen. Wilt u weten hoe u dit precies aanpakt? Wij hebben hiervoor het recept.

Deel dit op