Bavette

Bavette kopen? Bestel dit heerlijke stuk vlees van de beste kwaliteit bij Meerdanvlees.nl! Bavette is een stuk vlees dat in de Franse keuken al jaren bekend is. In Nederland is de naam vrij nieuw, maar wint snel aan populariteit.  Het vlees heeft een vrij grove draad maar is prima rosé te bakken als heerlijke biefstuk.

Bestel eenvoudig Bavettte online bij Meerdanvlees.nl en profiteer van de beste kwaliteit, snelle levering en een eerlijke prijs!

Filter
4 producten
Snelst mogelijke leverdatum woe 31 mei
8,8517,65
Op voorraad
Snelst mogelijke leverdatum woe 31 mei

Bavette van het rund

Als men het heeft over bavette dan gaat het vrijwel altijd over de vlees van een rund. Bavette van een rund is vlees van vrij grove draad maar prima rosé te bakken als heerlijke biefstuk. Dit stuk rundvlees maakt deel uit van de vang. Dit is in de achtervoet van het rund, zie ook de afbeelding hieronder.

In Nederland werd van de vang tot voor kort eigenlijk alleen ossenworst en tartaar gedraaid. Zonde! Nu weten wij ook, geleerd van onze Franse mede-Europeanen, dat de bavette vlees is dat zeker niet alleen geschikt is om te vermalen.

Vang bavette

Bavette van het varken

Bavette van het varken is eigenlijk nog minder bekend: het zit in de schouder (boven de voorpoot). Meestal wordt bij de slager ook dit stukje vlees niet apart uitgesneden en verdwijnt het in de varkensrollade, varkensschouder of het varkensgehakt. Toch is er ook hier iets voor te zeggen om dat niet te doen.

Bavette van het varken is vlees dat zijn eigen plaats verdient. Een beetje doorregen is varkensbavette het lekkerst. Ibérico vlees is topkwaliteit en een lust voor de tong!

Bavette bakken als biefstuk? Dat kan!

Je hebt dus Bavette van het rund en het varken. Het is dus rundvlees en varkensvlees. Maar in rundvlees zit ook heel veel verschil in: wij produceren vooral bavette van Black Angus, het beroemde Schotse vleeskoeienras. Black Angus staat bekend om zijn gemarmerde vlees. Voor de varkensbavette van het ibéricovarken geldt hetzelfde: kan zó in de pan.

Bavette kopen bij Meerdanvlees.nl

Bavette kopen doe je online bij Meerdanvlees.nl. Bestel eenvoudig online via onze shop en profiteer van de beste kwaliteit, een eerlijke prijs en een snelle levering.