Black Angus

Black Angus. Da’s een verhaal apart.
Vroeger was dit exclusieve vlees alleen voor de enkeling beschikbaar. Tegenwoordig schakelen zelf in Nederland een heleboel boeren over op dit fantastische vleesras. Bekijk ons aanbod met Black Angus vlees en bestel vandaag nog online!

Filter
19 producten
2,154,25
Op voorraad
Snelst mogelijke leverdatum woe 31 mei
Biefstuk Black Angus USA vanaf 150 gram
5,559,25
Op voorraad
Snelst mogelijke leverdatum woe 31 mei
Snelst mogelijke leverdatum woe 31 mei
8,8517,65
Op voorraad
Snelst mogelijke leverdatum woe 31 mei
Rib-eye Black Angus USA vanaf 225 gram
22,0531,85
Op voorraad
Snelst mogelijke leverdatum woe 31 mei
Black Angus beefburger 15 x 120 gram
Snelst mogelijke leverdatum woe 31 mei
4,308,60
Op voorraad
Snelst mogelijke leverdatum woe 31 mei
Snelst mogelijke leverdatum woe 31 mei
4,959,85
Op voorraad
Snelst mogelijke leverdatum woe 31 mei
Snelst mogelijke leverdatum woe 31 mei
Snelst mogelijke leverdatum woe 31 mei
Snelst mogelijke leverdatum woe 31 mei
Snelst mogelijke leverdatum woe 31 mei
Snelst mogelijke leverdatum woe 31 mei

De oorsprong
Het begint allemaal in Schotland: de Aberdeen Angus is een van oorsprong Schots ras. De dieren komen in twee kleuren voor: Rood – de RED ANGUS en zwart – de BLACK ANGUS. Het was echter in de Verenigde Staten dat het ras echt populair werd. Om het gemak van het fokken (geen hoorns dus geen risico van schade in die zin, natuurlijke geboortes dus geen keizersnedes met alle complicaties van dien, enz.), het karakter van de dieren en natuurlijk de smaak.

Hele lieve beesten zonder hoorns
Angusrunderen hebben een gemoedelijk karakter. Bovendien hebben ze niet zoveel groen gras nodig om zich te voeden. Wat schralere grond kan prima.  Wel zijn ze gek op kruiden en dat proef je dan ook snel terug in het vlees.

Vlees met een weergaloze smaak
Zijn grote succes heeft het Angusras natuurlijk te danken aan de uitzonderlijke kwaliteit van het vlees: wij leveren veel aan restaurants en kunnen het u uit eerste hand verklappen:  restaurants zetten het graag op de menukaart. Het vlees is “gemarmerd”: dunne lijntjes vet lopen als het ware als een spinnenweb door het vlees. Hierdoor blijft het vlees sappig, ook als het een tikkeltje te gaar is. Vet is bovendien de hoofdverantwoordelijke voor het leveren van smaak in vlees, dus ga maar na:  samen met het Wagyu-rund, dat nog iets vetter is, is de Black Angus het lekkerste stukje rundvlees op deze planeet.

Amerika, Zuid-Amerika, Europa, Australië of Nederland?
De meest gewaardeerde Black Angus komt uit de VS. Daar moet het gekeurd worden door de United States Department of Agriculture  (USDA) om het predicaat  Angus USA. te krijgen. Vervolgens kan het op kwaliteit worden ingedeeld, van goed tot super, in SELECT, CHOICE, en PRIME. Prime is in Nederland een gewilde vleessoort. De aanvoer is echter zeer beperkt. Meerdanvlees.nl is dan ook trots dat wij, tot genoegen van alle wedstrijdbarbecuërs en home smokers,  de Full Brisket Black Angus USDA Prime uit voorraad kunnen leveren.

USDA GRADING CHART

Het Angusras gedijt echter ook prima in de wijde pampa’s van Argentinië en Uruguay en ook Brazilië zorgt voor een redelijk grote aanvoer van kwalitatief zeker niet te versmaden Black Angus. Ook in Europa (buiten Schotland) zijn de eerste stappen gezet: Italië, Ierland, Duitsland, voorzichtig komt het ras op gang en worden de eerste stamboeken erkend.  Nederland draagt zijn steentje bij: belangrijke initiatieven in Nederland zijn Poelzicht in Zeeland,  Eenhoorn in Gelderland en Erve Woolderink in Overijssel. Een veelbelovend, groots opgezet nieuw initiatief binnen dit segment is het project “Enters Reggedal”. Op een uitgestrekt gebied van 84 hectare, dat de komende jaren in samenwerking tussen lokale producenten en het Waterschap en Landschap Overijssel langs de onlangs verlegde Regge wordt ingericht, wordt een enorme kudde Black Angusrunderen in de wilde natuur te grazen gezet. Onderdeel van dit grootse plan is de vermarkting van het Black Angusvlees onder de merknaam “Harry’s Farm”.