€1,70

Bloemstuk vlees

Over draadjesvlees gesproken…
Mals en sappig stuk vlees met een randje vet. Dat randje vet doet uitstekend dienst tijdens de bereiding. Het vlees, hierop gebraden, is uitmuntend van smaak. Bloemstuk wordt op dezelfde manier als rosbief bereid. Fantastisch voor in de oven of de braadpan, niet weg te denken uit uw Green Egg® of Weber® buitenkeuken! Natuurlijk kunt u bloemstuk ook langzaam garen: het is een prachtig bestanddeel voor sous-vide bereiding en een trouwe bondgenoot voor allerlei andere slow-cookinggerechten.

Filter
2 producten
Bloemstuk vanaf 500 gram
7,60
Op voorraad
Voor 12:00 besteld, morgen geleverd.
Runderlappen bloemstuk vanaf 100 gram
Voor 12:00 besteld, morgen geleverd.

Waar zit het bloemstuk?
Bloemstuk of ‘valse lende’, zit hoog tussen de schouders van het rund, maar onder de kin (dus niet op de rug).  Bloemstuk bestaat uit twee lagen met daartussen vet en een vlies. Door deze opbouw heeft het  zowel lange als korte, spiervezels. Dat is de reden, net als met de brisket, waarom de lagen vaak apart worden bereid  als het snel moet, of juist heel langzaam als het vlees heel moet blijven. Bloemstuk heeft relatief weinig bindweefsel.

Mats toont bloemstuk

Wat kun je van bloemstuk maken?
De slager kan er niet zoveel mee, in zijn geheel. De supermarkt al helemaal niet. Redenen waarom bloemstuk relatief voordelig is. Bloemstuk wordt meestal versneden tot braadlappen of vermalen tot tartaar, terwijl voor beide betere stukken te bedenken zijn. Slagers die het nóg een tikje minder goed met u voor hebben willen bloemstuk nog wel eens gebruiken voor carpaccio en rosbief (dit laatste zou toch echt van rundermuis moeten zijn.

Recepten
En toch zijn van bloemstuk allerlei heerlijke gerechten te maken! Denk aan zelfgemaakte beefburgersBœuf Bourguignonhuzarensaladeropa vieja, en nog veel meer. Al met al is bloemstuk vlees dat met zekerheid ondergewaardeerd mag worden genoemd: het lekker klaarmaken ervan hangt af van de juiste recepten. Veel kookplezier en alvast eet smakelijk!