Ibérico vlees

Filter
6 producten

Ibérico – vlees met een prachtig verhaal.

Het Ibéricovarken komt alleen voor in Spanje. Deze varkens met de zwarte hoeven worden als een van de lekkerste beschouwd. Het stamt af van het Mediterrane wildzwijn. Het heeft een donkere huid en een ranke bouw. Het varken groeit op in de Extremadura, gebieden als ‘‘la Dehesa’’ en langs de Portugese grens. In deze streek, die over het algemeen droog en onbarmhartig is, groeien de befaamde steeneiken, aan de vruchten waarvan onze ibéricovarkentjes zich maar al te graag tegoed doen.  Deze eikels (‘bellotta’s) zorgen mede voor de typerende, weergaloze smaak van het Ibéricovlees. Een varken kan er tussen de  6 en 10 kilo per dag van op. Het resultaat is een prachtig gezond varken, met een hoop verzadigde vetzuren in het vet dat tussen het spierweefsel door “marmert”. Het smelt in de mond en de nootachtige smaak die het afgeeft zorgt voor een ware smaaksensatie.

Intramusculair vet

Dat is het lekkerste vet dat je kunt treffen. Dat zorgt voor de smaak van Wagyuvlees, bijvoorbeeld. Of Black Angus. en dus zeker ook voor de smaak van de Ibérico. Of het nu Ibérico varkenshaas, Ibérico varkensnek, Ibérico varkensfilet of Ibérico spareribs is – allemaal maken ze dankbaar gebruik van het intramusculaire vet om de smaak van het vlees extra kracht bij te zetten.

Recepten met Ibérico?

Natuurlijk. die hebben we ook. Volg de link naar onze receptenpagina en typ “iberico” in de zoekbalk!

Gebraden ibéricofilet

Ibérico bestellen?

Wij zeggen: doen! Wij hebben Ibérico vlees voor u klaarliggen. Snel besteld, snel in huis!