€2,60

Kalfslever kopen

Filter
Kalfslever vanaf 100 gram
2,60
Op voorraad
Snelst mogelijke leverdatum woe 12 mei

Het is een waar genot voor de liefhebber
Lever lust niet iedereen. Sowieso is orgaanvlees, zeker in Nederland, echt iets voor de liefhebber.  Jammer, want lever, in dit geval kalfslever, is heerlijk. We kennen het wel in allerlei gemengde vormen, in paté’s en terrine, maar zo 1-2-3 op je bord, dat is toch vrij zeldzaam. Probeer het eens uit – u zult versteld staan van hoe lekker het kan zijn.

Lever – een delicatesse in Frankrijk en Italië
In landen om ons heen en iets verder naar het Zuiden komen tal van prachtige gerechten voor waar kalfslever in verwerkt wordt. Kalfslever kopen is daar dan ook een stuk eenvoudiger. Hier bij ons heeft niet iedere slager het liggen. Gewikkeld in een spekje aan de barbecuespies is kalfslever een lust voor de tong. In de pan, gesauteerd met spek en/of appel is het ook zeker niet te versmaden.

Recepten
Neem vooral ook even een kijkje in onze recepten met kalfslever. Wij hopen u te kunnen inspireren! Kalfslever kopen (bij meerdanvlees.nl) kan immers iedereen. Het lekker klaarmaken ervan hangt af van de juiste recepten. Veel kookplezier en alvast eet smakelijk!

Wijn
Kalfslever combineert heel goed met wijn, maar zeker niet met alle wijnen. Het hoge ijzergehalte in dit product zorgt ervoor dat de wijn met kunde moet worden uitgezocht. Doet u het goed, dan krijgt u een onvergetelijke smaakervaring. Wij adviseren bij kalfslever druivensoorten als de Nebbiolo, Sangiovese en Pinot Noir, die toch even dat oxiderende van de lever goed kunnen opvangen. We denken dan in de richting van een rode Sancerre, een Brunello di Montalcino, een Barbareso, een Chianti. Wit kan ook, dan moeten we zoeken in de Côtes du Rhone, Mâcon of Saint-Véran. Hoewel de meeste wijnkenners de zoete wijnen toch liever bewaren voor een combinatie met vette leversoorten zoals lever van eend en gans, kan ook bij een kalfslevergerecht een vin moelleux, een Vin Santo of een zoete sherry soms goed passen.

Varkenslever en zo..
Kalfslever is natuurlijk niet de enige leversoort die we hebben. Kijk ook eens naar runderlevervarkensleverkippenlever en andere producten met lever.