Karbonades Cotes Tomahawks en Koteletten
Bestaat er in de Hollandse keuken een traditioneler stukje vlees dan karbonade? Waarschijnlijk niet. We gebruiken het voor van alles – van, gewoon, met aardappelen en groenten voor onze dagelijkse kost, tot zelfs ontbeend voor de nasi- of bamischotel. Een karbonade of kotelet is gesneden uit de ruggengraat, vanaf de schouder naar achteren. De wervel, het botje in de kotelet, verandert onderweg van vorm. In het varken krijgt de karbonade ook steeds een andere naam: schoftkarbonade, hals- of nekkarbonade, schouderkarbonade, ribkarbonade.
Varkenskarbonades van Meerdanvlees.nl
Bij Meerdanvlees.nl gebruiken we alleen zorgvuldig geselecteerde vrouwelijke varkens (zeugen). Alleen die voldoen aan de eisen die wij stellen aan smaak en vetgehalte.Meerdanvlees.nl heeft diverse varkenskarbonades in het assortiment: pittig gekruide neklapjes bijvoorbeeld, dat is het beste deel van de nekkarbonade. Dit stukje vlees is speciaal bedoeld voor op de barbecue. Onze smakelijke ribkarbonade, mager en mooi stevig van structuur, die heeft het karakteristieke kromme botje. We hebben nog meer varkenskarbonades voor u, zoals de schoftkarbonade. Die lijkt sterk op een schouderkarbonade, maar met een subtielere structuur en een fijne smaak. Of natuurlijk de klassieke schouderkarbonade: een mooi doorregen stuk vlees dat u kunt bakken of lekker lang kunt laten sudderen.
Côtes en koteletten
Andere dieren hebben ook een ruggegraat, en daarom dus ook karbonades. Alleen noemen we die koteletten. Lamskoteletten zijn erg populair. Maar denk ook aan de côte de bœuf, côte de veau (van het rund en het kalf) en andere prachtige stukken vlees met een botje eraan.
Frenched
Sinds een aantal jaren worden koteletten “gefrencht”: we laten het bot lang en schrapen het helemaal af. Zo ontstaan onze prachtige pork racks en tomahawks. Een lust voor het oog, prachtig op de barbecue en op je bord.