Afslanken na de feestdagen
De feestdagen zitten erop…
Lekker hè? Rollade, spareribs, kalkoen, tomahawks op de grill…allemaal heerlijke dingetjes die wij voor u hebben mogen leveren tijdens Pasen, Kerst en Oud&Nieuw. Maar ja….nu moeten die extra calorietjes er ook weer af. Immers – voor u het weet staat het strandweer weer voor de deur, en dan wilt u toch liever niet met uw paasbrunch of kerstdiner op uw heupen rondlopen!
Het gaat om smaak
Dieet is vervelend. Laten we daar eerlijk over zijn. Het is allemaal leuk bedacht natuurlijk, maar niet voor niets komt er iedere keer weer een nieuwe afslankgoeroe tevoorschijn: we willen iedere keer opnieuw geloven dat het eerstvolgende dieet leuk is en geen moeite kost. Zondigen zonder boetedoening….mooi toch? Nou, we hebben goed nieuws: als u er nu eens anders naar kijkt? Stel nou eens dat we het niet hebben over HOEVEEL u eet, maar hoe LEKKER? Dan zit u bij meerdanvlees.nl aan het juiste adres!
Is alles even dikmakend en ongezond?
Yep! Uiteindelijk wel. Overdaad is een probleem. Zelfs met biologische pompoensoep en gekookte komkommer. We moeten matigen als we willen ontwennen na de feestdagen. Niets aan te doen. Wel kunnen we het ons zo smakelijk mogelijk maken. Bijvoorbeeld – waarom zou je nou gestoomde kipfilet eten als je ook gerookte kipfilet kunt krijgen?
Salades en vers fruit
Je zou het van een webwinkel die hoofdzakelijk vlees verkoopt nauwelijks verwachten maar wij hebben erg lekkere salades en zelfs fruit voor u in de aanbieding. Vers gesneden door onze groenteboer en dagelijks meerdere malen geleverd om ze u zo vers mogelijk te kunnen versturen. Een heerlijke afwisseling na het culinaire geweld van de feestdagen!
Carpaccio en filet américain
Van vlees op zichzelf wordt je niet dik. Het bevat eigenlijk heel weinig calorieën, vooral mager vlees zoals ossenhaas, biefstuk en lende. Een carpaccio kan dus, bijvoorbeeld, echt geen kwaad. De portie (meestal rond de 80 gram) is ook erg geschikt voor detoxen. Ook een mooie zelfgemaakte steak tartare (ook wel filet américain) met niet al te veel mayonaise (zie recept) is een heerlijke oplossing.
Vis
Roodbaars, kabeljauw, tonijn, eigenlijk alle schaaldieren en alle soorten niet te vette vis zijn prima voor een ontspannende culinaire periode. Rauw eten koken of pocheren heeft dan de voorkeur.
Gevogelte
Gevogelte als kip, parelhoen, kwartel en kalkoen zijn uitermate mager en kunnen prima in deze periode na de feestdagen. Gans en eend kunt u beter weer even laten wachten.