Vlees voor oud en nieuw
Oud en Nieuw. Niet eenvoudig om het eten te plannen. Sommigen snacken de dag door, van bitterballen tot oliebollen. Andere zorgen voor ene gedekte tafel en kienen het zo uit dat ze voor de nieuwjaarsconference klaar zijn. Weer anderen volgen internationale tradities, zoals de cotechino e lenticche van de Italianen. Tja, zo’n mooi diner thuis, met alles erop en eraan…de gemoedelijkheid, de gezelligheid, de warmte van de feestdagen vragen om mooie gerechten, gemaakt van de beste ingrediënten, met net iets meer zorg en geduld dan anders.
Rollades, wild, gevogelte
Wat eet men zoal op Oud&Nieuw? In veel families in ons land is het belangrijkste punt dat er met de feestdagen vlees op tafel komt. Welk soort? Daar zit nog wel verschil in.
Hapjes en salades
Voor de snackers zijn dit de grote favorieten in onze webwinkel: onze beroemde borrelballen en gehaktballen, onze heerlijke beenham uit eigen keuken. Deze laatste is van tevoren op te warmen en de hele avond door iedere keer opnieuw aan te snijden. Paar broodjes op tafel, beenhamsaus en klaar!
Rundvlees een trouwe gast
Als we met de feestdagen vlees eten, is het toch wel vaak de “nobelere” soorten, zoals rundvlees. De biefstuk mag niet ontbreken, de entrecote, de filet mignon en de chateaubriand.
Wild, lam en barbecue
Oud&Nieuw en winter gaan samen, net als wild en winter. Hertenbiefstuk, wildzwijnfilet, hazenbout – toppers op de feesttafel van menigeen. Toch zien we lamsvlees steeds harder oprukken. Ook is er een nieuwe trend: de New Year’s Winterbarbecue! Gewoon gezellig met z’n allen in de outdoor kitchen aan de slag, onder het genot van een glaasje glühwein of glögg.
Gourmet
Niet te vergeten: gourmetten! Lekker gezellig met z’n allen om de tafel en tegen elkaar op de mooiste culinaire creaties op tafel toveren. Er zijn gourmetschalen voor vlees- en visliefhebbers. En voor de kinderen hebben we een aparte kindergourmet samengesteld. Gourmetten maakt uw etentje ongebonden – u kunt onderbreken wanneer u maar wilt. Handig wanneer u af en toe eens naar de televisie wilt, of naar buiten, kijken naar het vuurwerk.
Salades
Een vaste honk op oudejaarsavond is natuurlijk de huzarensalade. U kunt hem kant-en-klaar kopen bij ons, of zelf maken. Klik hier voor het recept. Versier hem met allerlei verleidelijke bijgerechtjes en uw gasten zijn de hele avond zoet.
Rollades
Een feestelijk diner gaat om sfeer. We besteden extra aandacht aan het eten. Ook aan hoe we het serveren. De feestdagen zijn hét moment om het mooie trancheermes en de vleesvork uit de kast te halen en een schitterend stuk vlees aan tafel uit te snijden voor de tafelgasten. Braadvlees te kust en te keur bij meerdanvlees.nl! Ook onze rollades zijn uitstekend geschikt om aan tafel te worden getrancheerd.