Picanha - vlees dat terrein wint

Picanha: vlees is er in allerlei rangen en standen. Picanha is een stuk vlees dat in de keukens van Zuid-Amerika al jaren bekend is. Bij ons is de naam eigenlijk vrij nieuw. Hoewel….steeds meer barbecuefans zijn ernaar op zoek. Maar wat is het nou eigenlijk?

Filter
2 producten
Snelst mogelijke leverdatum do 29 juli
Snelst mogelijke leverdatum do 29 juli

Gewoon staartstuk

Als men het heeft over picanha  dan gaat het over het staartstuk van een rund. Deze picanha, vlees van vrij grove draad levert een perfecte roast op. De structuur van het vlees is weergaloos en de smaak is voortreffelijk. Dit laatst heeft te maken met de gouden regel – hoe meer een spier in beweging is geweest, des te meer smaak heeft hij. Ooit een koe gezien die haar staart stil kon houden…? Dat bedoelen we maar!

Staartstuk

BBQ, braadpan of oven: moeilijk is het niet

Picanha heeft zo’n lekker vetlaagje bovenop. Laat dat vooral zitten! Op de barbecue moe u een uurtje per kilo gewicht aanhouden. Kerntemperatuur rond de 55 graden. Snij voor het serveren in plakken. Begin bij de punt. In de oven kunt u het beste rond de 160 graden blijven voor een prachtig resultaat. Meer weten over het bereiden van vlees in de oven? Klik hier.

Picanha: probeer een van onze heerlijke Zuid-Amerikaanse sauzen erbij:

 

Chimichurri

Pebre

Pico de gallo

Salsa Criolla

Guasacaca

Vinagrete

Picanha bestellen?

Wij zeggen: doen! Wij hebben ze vers voor u liggen. Snel besteld, snel in huis!