Rollade
Rollade kopen? Bekijk het ruime assortiment van Meerdanvlees.nl! Wij hebben een uitgebreid assortiment met rollades waaronder varkensrollades, runderrollades en half-om-half rollade. Vooral tijdens feestdagen is rollade bestellen in Nederland erg populair. Rollade kopen is niet moeilijk. Goede rollade kopen wel: veel hangt af van het vakmanschap van de slager. Onze rollades worden geleverd aan restaurants en hotels, voor diners, buffetten en ontbijt. Ja ja, ontbijt…immers, rollade kan men ook koud eten op brood. Bestel vandaag nog bij Meerdanvlees.nl!
Het gaat om smaak
Goede rollade wordt gemaakt van vlees dat geschikt is voor rollade. Rollades zijn dik en moeten dus vrij lang in de oven of aan het spit. Het vlees moet hierbij sappig blijven en zijn smaak behouden. Een rollade bestellen doe je niet zomaar: rollade kopen is meestal voor een gelegenheid. Kwaliteit is dus van belang.
Uit welk dier komt rollade?
U kunt het zo gek niet bedenken. Rollade kan van allerlei stukken vlees worden gemaakt, mits juist geselecteerd. Wij hebben er een paar op een rijtje gezet:
Kipfiletrollade
De borst van een kip bestaat uit twee vrij grote kipfilets . Deze worden meestal los verkocht. Als men ze voorzichtig van het borstbeen uitbeent en niet lossnijdt kunnen ze uitstekend dienen voor het rollen tot rollade. Wij hebben een kiprollade voor u met een heel subtiele smaak, die wordt verkregen met ons geheime kruidenrecept. Kipfiletrollade bestellen kunt u bij ons altijd. Omdat versheid van groot belang is hebben we onze rollades, en zeker de kiprollades, niet op voorraad liggen: we maken ze voor u op bestelling, in een mum van tijd. Kipfiletrollade braden moet met beleid. Kipfilet is mager vlees – het is van belang dat u het vlees niet al te snel gaart om het niet te laten uitdrogen.
Varkensfiletrollade
Varkensfilet is eigenlijk op zichzelf al een prachtig braadstuk. Het kan in principe zó in de oven. Maar een mooie rollade bestellen van varkensfilet kan ook. Wij kruiden het varkensvlees, binden het op voor een mooie, professionele presentatie aan tafel en u kunt meteen aan de slag. Varkensfiletrollade wordt gemaakt van zacht en mager varkensvlees. Zorg ervoor dat u de garing goed laat verlopen – zo voorkomt u uitdrogen en heeft u een prachtige rollade op tafel.
Varkensnekrollade
Varkensnek is een stuk beter doorregen dan varkensfilet en daarom sappiger en makkelijker te bereiden. Het is echter ook minder subtiel van smaak en leent zich weer tot heel andere toepassingen dan varkensfilet . Je zou kunnen zeggen dan varkensfiletrollade iets “chiquer” is dan varkensnekrollade. Toch zal een echte vleeseter vaak eerder kiezen voor de intensere smaak van de varkensnek, waar ook een wereldberoemde klassieker als pulled pork van gemaakt wordt. Mannenvlees, zou je kunnen zeggen…
Rollade half-om-half
Tja, het is feest of het is geen feest! Sommige vleessoorten zijn prima te combineren. Rollade kopen is in principe al een feest op zich, maar wij doen er nog een schepje bovenop: onze half-om-half rollade, net als de andere rollades door onze eigen slagers vervaardigd, is een uitgekiende samenstelling van runderdeksel, de bovenste laag van de bovenbil van het rund, en bovenbil van het varken (waar de ham ook vandaan komt). Half-om-halfrollade is zeer geschikt voor allerlei doeleinden – u kunt hem op het fornuis garen, in de oven in een slee of aan het spit, of in uw Weber® of Green Egg®.
Runderlenderollade
De koning van de rollades. Hier zijn we zo trots op, dat we er moeite mee hebben om hem van de hand te doen. Decennia aan vakmanschap en liefde voor lekker vlees zijn in deze rollade gaan zitten. Prachtig mooie runderlende, zorgvuldig gekruid, met de hand gerold en handgeknoopt, net als vroeger. Een lust voor het oog, een genot op de tong. Deze rollade kunt u mooi rosé braden, een minuut of 10 laten rijpen onder een velletje aluminiumfolie en aan tafel trancheren. Wat een prachtig gezicht.
Runderribeyerollade
Voor mensen die hun rundvleesrollade toch iets meer medium willen hebben is de rollade van rib-eye een goede keus. Rollade kopen heeft te maken met een goede voorbereiding, en dit zijn dingen om over na te denken. Rib eye is sappig, doorregen rundvlees dat gekenmerkt wordt door het stukje intramusculair vet in het midden. Dit zorgt voor een “arrosage” van binnen uit, alsof het vlees voortdurend wordt bevochtigd tijdens het braden. De rollade blijft hierdoor heel erg mals en sappig. Onder ons gezegd – als u niet zo’n held bent in de keuken – deze kan eigenlijk niet verkeerd gaan…
Zelf rollade maken?
Dat kan natuurlijk ook. Dat is weggelegd voor de meer avontuurlijke “kookgekken” onder ons. Bij ons kunt u allerlei soorten vlees dat geschikt is voor rollade kopen. Hebben we niet op de site staan wat u zoekt? Stuur een e-mailtje of bel: het zou kunnen dat we het niet in beeld hebben, maar we hebben het wel! Om rollade zelf te maken heeft u verder nog nodig: instructies voor het zelf binden van rollade, lekkere kruiden, bijvoorbeeld onze meerdanvlees.nl vleeskruidenmix en een rol rolladenet of rolladetouw.
Raadpleeg onze kerntemperaturentabel voor meer informatie over het garen van rollade en de benodigde kerntemperatuur.