Varkensbuik

Varkensbuik. Wat doen we – Nederlands of Ibérico?
Dit is het betere werk! Een hele Nederlandse varkensbuik kan wel acht pond en meer wegen. Mooi doorregen vlees, waar het buikspek van wordt gesneden. Door onze slagers netjes uitgebeend en eventueel ontdaan van de huid (zwoerd). Of zo’n buik van het Ibéricovarken, da’s natuurlijk helemaal het einde:

Snij er speklappen van of grill de buik in zijn geheel op uw barbecue met een heerlijke rub. Thuis babi pangan maken kan ook prima. Of rol hem op en maak een prachtige rollade. Kijk naar de recepten voor een aantal mogelijkheden. Echt een eye catcher op uw BBQ-feest!

Filter
3 producten

Het Spaanse varken Ibérico…en dan dáárvan zo’n hele buik. Stel u toch eens voor!
Nog niet zo heel lang geleden had niemand er in Nederland van gehoord. Ondertussen is het Ibéricovarken een bekend product. Het is de “maker” van de vermaarde Jamon Iberico en de Pata Negra. Deze grote, kale, zwarte varkens zijn de wereld aan het veroveren. Maar wat maakt ze nou zo bijzonder? In de Extremadura, waar ze het best gedijen, leven deze varkens in kuddes in de open lucht. Ze voeden zich in het seizoen bij voorkeur in de dehesa’s, de uitgestrekte eikenbossen, met eikels van 4 verschillende soorten eik. Dat constant snuffelen en zich verplaatsen zorgt voor stevige, ranke botten, typisch van de Pata negraham. Het eten van zoveel eikels als je op kunt zorgt voor gemarmerd (doorregen met vet en dus zeer smakelijk) vlees.