Vlees voor kerst
Kerst en mooi vlees voor velen gaat het samen. Een mooi diner thuis, met alles erop en eraan – daar gaat Kerst bij velen over. De gemoedelijkheid, de gezelligheid, de warmte van de kerstdagen vragen om mooie gerechten, gemaakt van de beste ingrediënten, met net iets meer zorg en geduld dan anders.
Rollades, wild, gevogelte
Tja, en wat eet je dan zoal met Kerst? In veel families in ons land is het belangrijkste punt dat er met Kerst vlees op tafel komt. Welk soort? Daar zit nog wel verschil in. Anderen blijven een oude traditie trouw en kiezen voor de jaarlijkse kalkoen.
Kerstham
Een grote favoriet van onze webwinkel is de beroemde kerstham, ook wel peerham een heerlijke beenham uit eigen keuken. Niet zo enorm groot als een beenham (die kan wel 7 kilo wegen) en dus gemakkelijk te gebruiken voor een een prachtig voorgerecht op uw kerstdiner van 4-6 personen. Eenpersoons beenhammetjes hebben we natuurlijk ook.
Rundvlees een trouwe gast
Als we met Kerst vlees eten, is het toch wel vaak de “nobelere” soorten, zoals rundvlees. De biefstuk mag niet ontbreken, de entrecote, de filet mignon en de chateaubriand.
Wild, lam en barbecue
Kerst en winter gaan samen, net als wild en winter. Hertenbiefstuk, wildzwijnfilet, hazenbout – toppers op de kersttafel van menigeen. Toch zien we lamsvlees steeds harder oprukken. Ook is er een nieuwe trend: de Kerstbarbecue of winterbarbecue! Gewoon gezellig met z’n allen in de outdoor kitchen aan de slag, onder het genot van een glaasje glühwein of glögg.
Gourmet
En natuurlijk niet te vergeten: gourmetten! Lekker gezellig met z’n allen om de tafel en tegen elkaar op de mooiste culinaire creaties op tafel toveren. Er zijn gourmetschalen voor vlees- en visliefhebbers. En voor de kinderen hebben we een aparte kindergourmet samengesteld.
Rollades
Een kerstdiner gaat om sfeer. We besteden extra aandacht aan het eten. Ook aan hoe we het serveren. Kerst is hét moment om het mooie trancheermes en de vleesvork uit de kast te halen en een schitterende stuk vlees aan tafel uit te snijden voor de tafelgasten. Braadvlees te kust en te keur bij meerdanvlees.nl! Ook onze rollades zijn uitstekend geschikt om aan tafel te worden getrancheerd.
Voorgerechtje?
Vis doet het vooral goed als voorgerecht met Kerst. Een leuk gerecht met gamba’s, een hapje van zalm, laat uw fantasie de vrije loop. Toch een vleesgerechtje vooraf? Probeer onze carpaccio’s. Zó klaar en om je vingers bij af te likken!
Heerlijke ingrediënten
U weet wat lekker eten is. Meerdanvlees.nl natuurlijk ook. Of u gaat voor de traditionele kerstkalkoen of voor andere lekkere dingen – wij hebben ze voor u in huis.
Wildseizoen
Tja – wanneer is dat nou eigenlijk? Vroeger wist je het wel: zo rond oktober tot maart was het meeste wild te verkrijgen. Maar tegenwoordig wordt zelfs vanuit Australië wild geïmporteerd en daar zijn de seizoenen precies andersom. Toch vinden we het nog steeds een fijne traditie om wild te eten in de winter. Dus ook met Kerst!
Kerstrecepten
Op onze receptenpagina vindt u allerlei heerlijke suggesties. Vul het woordje “kerst” in op de zoekbalk en er gaat een wereld voor u open.