Vleesfondue

Ach, fondue Bourguignonne, zoals het vroeger werd genoemd! Uit de mode? Nee hoor, juist het tegenoverstelde! Na alle gourmet, teppan yaki, zelf-pizza-bakken-aan-tafel, steamboat enzovoort is de vleesfondue bezig aan een heuse comeback! En dat is niet zo vreemd: vleesfondue is nog steeds een hartstikke leuke bezigheid en in vergelijking met andere vormen van “gezelschapseten” vrij eenvoudig voor te bereiden.

Filter
12 producten
Kophaas vanaf 150 gram
3,355,60
Op voorraad
Snelst mogelijke leverdatum di 26 september
Biefstukpunten vanaf 100 gram
2,4524,30
Op voorraad
Snelst mogelijke leverdatum di 26 september
Ossenhaaspunten vanaf 100 gram
4,4522,05
Op voorraad
Snelst mogelijke leverdatum di 26 september
Runderpoulet vanaf 300 gram
4,8516,20
Op voorraad
Snelst mogelijke leverdatum di 26 september
20,85
Op voorraad
Snelst mogelijke leverdatum di 26 september
Kophaasblokjes vanaf 100 gram
2,2522,25
Op voorraad
Snelst mogelijke leverdatum di 26 september
Kophaas 1 kg
19,10
Op voorraad
Snelst mogelijke leverdatum di 26 september
Wildpoulet 1 kg
20,85
Op voorraad
Snelst mogelijke leverdatum di 26 september
Varkensfilet vanaf 500 gram
7,6522,95
Op voorraad
Snelst mogelijke leverdatum di 26 september
Lamspoulet 1 kg
31,10
Op voorraad
Snelst mogelijke leverdatum di 26 september
Snelst mogelijke leverdatum di 26 september
42,30
Op voorraad
Snelst mogelijke leverdatum di 26 september

Zorg voor het best mogelijke vlees

Vleesfondue staat of valt met goed vlees. Dat is duidelijk. Koop daarom het beste van het beste. Vleesfondue kunt u maken van vlees dat iets rijper van smaak is zoals rundvlees, maar ook van iets jonger vlees zoals kalfsvlees en zelfs van kip of varkensvlees.

Ossenhaas of biefstuk?

Gaat u voor rundvlees voor uw vleesfondue, kies dan een soort dat snel gaart en mals blijft. Ossenhaaspunten zijn de beste keuze, biefstukpunten kunnen ook prima. Vlees dat langer nodig heeft om te garen is niet geschikt – dat wordt te taai, en dat zou jammer zijn.

Blank of rosé kalfsvlees?

Als u voor kalfsvlees gaat kunt u kiezen voor beide. Ook hier geldt: kies voor vlees met een fijne structuur. Biefstuk van de muis of de bovenbil is prima.

Kip en varken met een ‘duwtje in de rug’

Als u kip en varken aan uw vleesfondue wilt toevoegen, moet u rekening houden met het feit dat beide vleessoorten snel uitdrogen bij verhitting. Onze raad is daarom: paneren! Maak er mooie kleine ‘nuggets’ van, en u zult zien dat uw tafelgasten, zeker de jongere, helemaal opleven! Een soort minischnitzeltjes! Vergeet het eierbeslag voor de nuggets niet te kruiden. Paneermeel wil nog wel eens in de olie blijven drijven. Overweeg daarom voor de gepaneerde vleessoorten een aparte fonduepan.

Goed op maat snijden

Snij het vlees voor de vleesfondue in ongeveer even grote stukjes – u wilt immers dat uw gasten ongeveer even lang bezig zijn met het garen van hun ‘meesterwerkje’. Maak de stukken niet te groot: afhankelijk van uw fonduestel en het aantal gasten kan de warmtebron soms sterk verminderen, waardoor het vlees niet meer bakt maar kookt, en dat vindt lang niet iedereen lekker.

Wat serveren we erbij?

Bij vleesfondue horen lekkere sausjes en dressings, mooie salades en rijke rauwkost en natuurlijk heerlijk stokbrood. Laat uw fantasie de vrij loop! Oh ja, en natuurlijk een mooi volle rode landwijn! Eet smakelijk!