Wild voor kerst
Kerstmis
Een prachtige traditie. Een tijd voor samenzijn, voor bezinning. Voor vrienden en familie, de geur van dennenhars en kaarsvet. En natuurlijk: de tijd waar iedereen het beste van zichzelf laat zien. Ook in de keuken.
Heerlijke ingrediënten
U weet wat lekker eten is. Meerdanvlees.nl natuurlijk ook. Of u gaat voor de traditionele kerstkalkoen of voor andere lekkere dingen – wij hebben ze voor u in huis.
Wildseizoen
Tja – wanneer is dat nou eigenlijk? Vroeger wist je het wel: zo rond oktober tot maart was het meeste wild te verkrijgen. Maar tegenwoordig wordt zelfs vanuit Australië wild geïmporteerd en daar zijn de seizoenen precies andersom. Toch vinden we het nog steeds een fijne traditie om wild te eten in de winter. Dus ook met Kerst!
Kerst en wild
Het kerstdiner leent zich uitstekend voor wild op het menu. Kerst en de dagen er omheen staat in het teken van donkere, intense smaken, zoals kaneel, nootmuskaat, jeneverbes, rode wijn, oude Franse kaas. Ook is het de periode dat we wat meer tijd hebben voor de keuken. Minder gejaag. Slow cooking dus – veel stoofgerechten, soufflé’s, paté’s, vlees en croute, noem maar op….heerlijk! Die ietwat minerale smaak, dat even nét iets stroevere dat wild heeft, dat past daar perfect in dat rijtje.
Meerdanvlees en wild vlees
Meedanvlees.nl ontstaan vanuit een horecaleverancier, heeft keuze uit een ruim assortiment Nederlands en geïmporteerd wild en gevogelte. U kunt het zo gek niet bedenken of we hebben het. Niet altijd online, dat dan weer wel, want het is te veel om op te sommen. Kunt u iets niet vinden? E-mail of bel, wie weet kunnen we het toch nog voor u regelen!
Kerstrecepten
Op onze receptenpagina vindt u allerlei heerlijke suggesties. Typ “kerst” in de zoekbalk.