Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

5x de lekkerste stoofpot recepten

Een stoofpotje is erg geschikt om verschillende soorten vlees heerlijk mals te maken. Het lijkt misschien veel werk door de lange bereidingstijd, maar dit valt erg mee! Het stoofpotje staat thuis op laag vuur te pruttelen waardoor u er niet continu bij hoeft te blijven staan. Daarnaast brengt een stoofpotje een heerlijke geur met zich mee. Wij hebben een aantal recepten verzameld van verschillende stoofpotjes. Leest en kookt u mee?

1. Tajine van lamszadel (of lamskoteletten), pompoen en kruiden

Een tajine wordt gebruikt als pan en als draagbare oven, maar is oorspronkelijk een Noord-Afrikaans stoofpot van aardewerk. Erg geschikt om stoofpotjes mee te maken dus! Bij het koken met de tajine slaat de condens neer op de deksel, waarna het weer terug in de schaal loopt. Daarmee lijkt de werking van de tajine op die van een braadpan. Heeft u een tajine of braadpan in huis? Dan is dit gerecht met lamskoteletten, pompoen en kruiden zeker de moeite waard om eens te proberen!

2. Stoofpot van ossenstaart met geroosterde knoflook

Dit stoofpotje van ossenstaart met geroosterde knoflook is een andere benaming voor de stoofpot met runderstaart. De meesten zullen ossenstaart kennen als bestanddeel van ossenstaartsoep. Maar daarnaast is ossenstaart geweldig stoofvlees. Geen wonder, want hoe meer vlees heeft bewogen, des te meer smaak het heeft! Dit geldt niet alleen voor ossenstaart, maar ook voor kalfswang of staartstuk. Let’s try!

3. Garnalenstoofpot 

In een stoofpotje hoeft natuurlijk niet altijd vlees te worden gebruikt. Vis is ook erg geschikt om in een stoofpotje te laten pruttelen. Dit heerlijke garnalenstoofpotje is geïnspireerd op de overheerlijke Braziliaanse monqueca de camarão. Dit gerecht is een hele belevenis en is het lekkerst wanneer je eigen gestoofde rode paprika’s gebruikt.

4. Gestoofde kalfswang 

Een prachtig voorbeeld van een stoofpotje dat lang en met een lage temperatuur op het vuur moet staan om te garen is een stoofpotje met wang, ditmaal kalfswang. Er wordt aan dit recept heerlijke rode wijn en bouquer garni toegevoegd voor een optimale smaaksensatie. Wist u dat dit recept heeft meegedaan aan het populaire culinaire programma “Komen Eten” van SBS6 in februari 2011? Sterker nog: we hebben de uitzending en daarmee de week ermee gewonnen. Dus, snel aan de slag!

5. Cassavestoofpotje met geroosterde zalm en Ras el Hanout

Het cassavestoofpotje met gerookte zalm heeft een speciaal verhaal, namelijk dat het ontstaan is uit armoede. Er moest simpelweg iets op tafel komen met de ingrediënten die men destijds in huis had liggen. Hieruit ontstond het recept ‘Cassavestoofpotje met geroosterde zalm en Ras el Hanout’. Dit bewijst wel weer dat bij koken altijd improvisatie komt kijken. En in dit geval heeft het recept erg goed uitgepakt!

Deel dit op