Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

5x stamppotrecepten

Stamppot is een gerecht dat veel wordt gebruikt in de Nederlandse keuken. Vooral in de winter komen de stamppotjes regelmatig op tafel. Maar, naast de stamppotten die de meesten misschien wel kennen is er ook meer variatie mogelijk! Bij Meerdanvlees hebben wij ook diverse stamppot recepten samengesteld. In deze blog lichten wij er vijf toe, laat u inspireren!

1. Stamppot witte kool met verse worst

Deze stamppot met witte kool en verse worst bestaat uit een basis van witte kool, stamppot aardappelen en boter. Bij een stamppot hoort natuurlijk een verse worst. Voor dit recept gebruiken wij heerlijke verse worst zoals u hem in de supermarkt niet meer kunt vinden. Deze worst is zelf gemaakt door onze vertrouwde ervaren slagers, van de beste ingrediënten! Proef het verschil!

2. Stamppot zuurkool met rookworst, spek en Casseler rib

Zuurkool is waarschijnlijk afkomstig uit Noord-China en met de Mongolen in Europa terechtgekomen. Deze stamppot zuurkool met rookworst, spek en Casseler rib wordt momenteel over de hele wereld gegeten in verschillende varianten. Denk hierbij aan Sauerkraut, choucroute of de koude, Slavische variant kvashennaya kapusta. Probeer het eens uit!

3. Eenpersoons beenhammetje met stamppot zuurkool en sauce ‘Grand Bouquet’

Deze stamppot zuurkool met eenpersoons beenhammetje is een heerlijke variant op de stamppot zuurkool met rookworst, spek en Casseler rib. Het is dan ook een heerlijke Hollandse stamppot met een lekkere twist. Wat deze stamppot anders maakt is het beenhammetje in een zalige, smeuïge, zelfgemaakte saus. Geloof ons, dit gerecht misstaat zelfs niet tijdens een luxe diner!

4. Eendenborst met een stamppotje van raapstelen

Dit gerechtje is een combinatie van stamppot raapstelen met eendenfilet. Het is een lekker gerecht waarmee de hobbykok zich helemaal uit kan leven. Het is dan ook een erg geschikt recept voor een feestmaal, zoals het kerstdiner. Het is een gerecht waarmee je je gasten kunt verrassen, dus probeer het eens uit!

5. Stamppot snijbonen en witte bonen

Deze oer-Hollandse stamppot met snijbonen en witte bonen wordt in de volksmond ook regelmatig ‘blote billetjes in het gras’ genoemd. De basis van deze stamppot bestaat uit aardappelen, snijbonen en witte bonen. Bij dit recept voegen wij er nog verse worst, spek en bakleverworst aan toe. U kunt er uiteraard ook voor kiezen om een of twee van de vleessoorten te gebruiken, of om het vlees weg te laten.

Deel dit op