Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Ideeën hoofdgerechten kerst

Ben je al aan het nadenken over wat je wil gaan serveren tijdens het kerstdiner? Konijn, varkenshaas of een klassiek kalkoengerecht? De keuze is enorm en wij helpen je graag door een aantal van onze favoriete kerst hoofdgerechten uit te lichten. Doe inspiratie op voor de feestdagen!

1. Gesauteerde varkenshaas met winterpeen en mosterdsaus

Varkenshaas is een populair stuk vlees om te serveren tijdens de kerstdagen. Varkenshaas bestaat uit een kophaas en een varkensfilet. Voor de gesauteerde varkenshaas met winterpeen en mosterdsaus hebben wij gebruik gemaakt van de kophaas, dit is het dikste gedeelte van de varkenshaas. We maken het gerecht af met vastkokende aardappelen en verse groenten met een heerlijk sausje!

2. Gevulde, ontbeende kalkoen uit de oven

Wanneer je aan kerst denkt, denk je natuurlijk aan kalkoen. Kalkoen is heerlijk, maar velen zien er tegenop om dit te bereiden. Het lijkt misschien een hele klus, maar eigenlijk valt dit best mee. Wanneer je een gevulde, ontbeende kalkoen van Meerdanvlees.nl hebt weten te scoren, ben je al op de helft! Lees in ons recept hoe je de kalkoen eenvoudig bereidt.

3. Beef Wellington

Een klassiek kerstgerecht, maar dan lekkerder dan je hem ooit hebt gegeten! Voor deze Beef Wellington gebruiken we onze botermalse chateaubriand en heerlijke prosciutto. En goed nieuws: speciaal voor de feestdagen hebben we een all-in-box samengesteld, met daarin niet alleen de heerlijke chateaubriand en prosciutto, maar ook verse gemengde paddenstoelen, verse kruiden en vers bladerdeeg. Alles bij elkaar, inclusief recept. Zodat je meteen aan de slag kunt én met de feestdagen kunt genieten van restaurantkwaliteit, maar dan veilig thuis.

4. Hertenbiefstuk met bramenboter en notarisappel

Dit prachtige wildgerecht is erg geschikt voor de feestdagen. Het vlees wordt op hoog vuur bereid waardoor het mooi rood blijft van binnen met een knapperig randje aan de buitenkant. De heerlijke gestoofde groenten rode kool en raap, en het overheerlijke sausje maken dit gerecht helemaal af.

 5. Wilde eend met bigaradesaus

Deze wilde eend met bigaradesaus wordt geserveerd met gekookte kastanjes. De gekookte kastanjes zijn rond de feestdagen kant-en-klaar te koop in verschillende delicatessenwinkels. De wilde eend wordt bereid in de oven en is heerlijk in combinatie met knolselderrijpuree. Probeer het eens uit!

6. Stoofpot van ossenstaart met geroosterde knoflook

Ossenstaart kennen wij meestal van ossenstaartsoep die vaak wordt geserveerd als een chique bouillon tijdens de feestdagen. Maar ossenstaart is ook erg goed te gebruiken als stoofvlees. Aan dit recept kan je helemaal je eigen draai geven. Het is onder andere mogelijk om van groenten te wisselen of de wijn te vervangen door bruin bier. Zo zet je iets unieks en verrukkelijks op de kersttafel!

Bij Meerdanvlees.nl bieden wij naast deze recepten met vlees nog vele andere recepten met verschillende vleessoorten. Neem eens een kijkje en bestel op tijd voor de feestdagen, zodat je jouw bestelling gegarandeerd op tijd in huis hebt!

Deel dit op