Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Ideeën nagerechten kerst

Niets is beter dan het kerstdiner af te toppen met een verrukkelijk kerstdessert. Ga je voor iets lichts met fruit, zoals onze Crème Anglaise of kies je liever een zwaarder dessert met chocola? Wat je ook kiest, een geslaagd nagerecht wordt het zeker.

1. Cerises flambées, geflambeerde kersen met ijs

Cerises flambées, ofwel geflambeerde kersen met ijs, is een lekker ouderwets recept dat nog altijd veel wordt gebruikt. Het recept is mierzoet, erg verslavend en perfect om het kerstdiner mee af te sluiten. De kersen die voor dit recept worden gebruikt komen uit een blik of pot, waardoor de lichte siroop mee kan worden gekookt. Dit geeft een extra lekkere smaak aan dit gerecht!

2. Crème Anglaise

Crème Anglaise is een vloeibare substantie die iets weg heeft van vla en veel wordt gebruikt als saus. Het is dan ook een saus die vaak wordt geserveerd met vers fruit of gebak. Het heeft een milde, romige vanillesmaak. Dit recept is erg lekker in combinatie met aardbeien of frambozen. Het is een licht toetje dat niet te zwaar op de maag valt. Heb je met het hoofdgerecht al flink uitgepakt? Dan is dit dessert erg geschikt.

3. Panna cotta met passievrucht

Hoe vol je ook aan het eind van een kerstdiner zit, er is altijd nog ruimte voor deze overheerlijke panna cotta met passievrucht. Panna cotta, ofwel ‘gekookte room’ is een wereldberoemd Italiaans dessert. De passievrucht is afkomstig van de passiebloem en heeft een hele frisse smaak. Daarnaast is het recept eenvoudig om van tevoren te maken. Een ideaal dessert voor de kerst!

4. Tiramisù

De tiramisù is een erg bekend gerecht, afkomstig uit de Italiaanse keuken. Belangrijk bij dit dessert is dat je een sterke espressokoffie zet, hoe sterker hoe beter. Het recept wordt bereid in een grote schaal waardoor iedereen zijn portie eruit kan scheppen en het gemakkelijk met anderen te delen is. Een lekker recept voor echte koffieliefhebbers!

5. Chocoladefondant met perenbavarois

Ben je een echte chocoladeliefhebber? Dan is dit jouw gerecht! Deze chocoladefondant is zo lekker dat je niet kunt stoppen met eten wanneer het voor je staat. Voor deze perenbavarois kan je elke handpeer gebruiken. De enige voorwaarde is dat de peren goed rijp moeten zijn. Decoreer het recept met een prachtige waaier van chocolade. In dit recept leggen wij uit hoe je zo’n waaier maakt. Give it a try!

Deel dit op