Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Ideeën voorgerechten kerst

Het is bijna zover, de kerstdagen komen eraan en dat betekent dat het tijd is voor gezelligheid en een heerlijk kerstdiner. Op onze website kun je veel inspiratie vinden voor het samenstellen van het kerstdiner. In deze blog selecteerden wij onze vijf favoriete recepten voor het voorgerecht. Laat je inspireren!

1. Carpaccio

Om het kerstdiner goed te starten, is carpaccio een heerlijk gangbaar voorgerecht. Het is gemakkelijk te maken en je kunt er verschillende vleessoorten voor gebruiken, zoals rundvlees of ossenhaas. Wij ging in dit recept voor het laatste, flinterdun gesneden ossenhaas. Lees het recept en steel de show tijdens het kerstdiner met deze verrukkelijke carpaccio!

2. Gravad lax met Scandinavische aardappelsalade

Wil je eens afstappen van de traditionele kerstrecepten en wat anders proberen als voorgerecht? Dan is de gravad lax met de Scandinavische aardappelsalade een erg lekker gerecht om eens te proberen. De gravad lax is een Scandinavische zalmlekkernij die subtieler van smaak is dan we gewend zijn van de gerookte zalm. Daarnaast is het heerlijk in combinatie met de koude Scandinavische aardappelsalade.

3. Paté en croute

Deze heerlijke Paté en croute is een mooi voorgerecht op tafel voor een bijzondere gelegenheid, erg geschikt voor de kerstdagen dus! Het is wel belangrijk om hier minstens een dag van tevoren mee te beginnen, aangezien het een lange baktijd heeft. Maar wij kunnen vast verklappen, het is zeker de moeite waard!

4. Antipasto van insalata caprese en gerookte eend

Wil je graag een fris voorgerecht om het kerstdiner mee te starten? Dan is de antipasto van insalata caprese en gerookte eend een geschikt gerecht. Deze salade, die oorspronkelijk in Nepal is bedacht, heeft een mooie kleuren met zachte smaken. Je kunt dit gerecht met mozzarella en vleestomaten gemakkelijk en snel zelf maken.

5. Vitello tonnato

Vitello tonnato is een lekker, licht voorgerechtje dat ook wel Vitel Tonne wordt genoemd. Dit gerechtje is een combinatie van vis en rundvlees en bij de moderne variant wordt mayonaise als basis van de saus gebruikt. Wij hebben hier een kleine aanpassing in gedaan door de saus op basis van hardgekookte eidooiers te maken. Benieuwd? Probeer het eens uit!

Deel dit op