Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Top 10 recepten van Meerdanvlees.nl

De afgelopen jaren hebben we bij Meerdanvlees.nl meer dan 800 recepten verzameld. Tijd voor een overzicht van de top 10 recepten, geselecteerd door jullie zelf! Heb jij ze alle tien al eens gemaakt?

1. Groot vlees bereiden in de oven

Het populairste en meest bekeken artikel op onze website is, hoe kan het ook anders, groot vlees bereiden in de oven. Hoewel het misschien geen écht recept is, geven we in dit artikel tips en tricks voor het perfecte grote stuk vlees. Denk aan een forse rollade, bloemstuk, varkensbuik of rosbief. Ideaal voor de feestdagen of een andere speciale gelegenheid. Reken maar dat jouw gasten zullen genieten

2. Rollade van varkensnek of procureur

Na de nummer 1 van deze lijst is het recept van deze rollade geen verrassing op de tweede plek. We leggen stap voor stap uit hoe je een mooie varkensnek, ook wel procureur genoemd, kan bereiden. Én vertellen je met welke wijn je dit heerlijke stuk vlees het beste kunt combineren.

3. Rollade varkensfilet gegrild aan het spit in de oven

Een varkensfiletrollade aan het spit in de oven bereiden: weinig werk, maar met groot resultaat. Tijdens het grillen in de oven heb je voldoende tijd om de garnituren of andere gerechten klaar te maken, ideaal! Dit recept is tevens te gebruiken voor een kiprollade en runderrollade.

4. Lamsrack braden in de pan

Een lamsrack kan je op verschillende manieren grillen. Op de bbq, in de oven of in de braadpan bijvoorbeeld. In dit recept leggen we uit hoe je een lamsrack kan braden in de pan, maar ook hoe je deze het lekkerst kunt kruiden en wat je erbij kunt serveren.

5. Ouderwetse rosbief van rundermuis

Op de vijfde plek nog zo’n heerlijk groot stuk vlees: de rosbief. Hoewel rosbief van verschillende delen gesneden kan worden, snijden wij hem bij Meerdanvlees.nl van de muis. Wel zo lekker. Bij rosbief is de bereiding heel belangrijk. Met dit recept helpen we je het vlees perfect te garen: de binnenkant rood-rosé en de rest van het vlees goed gaar.

6. Iberico varkenswang in rode wijn

Deze varkenswang is ideaal voor slow cooking. In dit Spaanse stoofgerecht combineren we de kaakspieren van het Iberico-varken met onder andere kaneel, steranijs en rode wijn. Een heerlijk exotisch gerecht voor in de koude herfst- en wintermaanden.

7. Zalm op de huid van de grill

Tijd voor een lekker visgerecht in deze top 10 lijst: zalm grillen op de huid. Een lust voor het oog met een rijke smaakbeleving! Bekijk het recept, volg de stappen en geniet!

8. Verse worst en saucijzen bereiden

Op onze website vind je diverse soorten worst en saucijzen. Maar wat is het geheim bij het bereiden van dit vlees? In dit artikel geven we je tips die altijd van pas komen, of je de worst nu in de pan of op de barbecue klaarmaakt!

9. Spareribs van de grill

In de top 10 recepten kan een recept voor spareribs natuurlijk niet ontbreken, dat vonden jullie ook! Of je nu met onbewerkte, gemarineerde, voorgegaarde of voorgekookte spareribs aan de slag gaat, wij nemen je stap voor stap door de bereiding voor de perfecte spareribs, waar je je handen letterlijk bij aflikt!

10. Demi-glacesaus (demi-glace de veau)

Op de valreep hebben we nog een basisrecept voor een saus in deze toplijst staan: de demi-glace. Een demi-glace saus is een basissaus die onmisbaar is bij het opbouwen van zowel heldere als ondoorzichtige sauzen bij vlees. Het is een zeer sterk geconcentreerde bouillon van kalfsbotten. 

Leuk om jullie een kijkje te geven in onze populairste recepten. Wist je dat er wekelijks nieuwe recepten bijkomen? Bekijk de nieuwste recepten in ons overzicht of houd onze social mediakanalen in de gaten! Wil je zelf graag een recept met ons delen? Stuur ons een bericht!

Deel dit op