Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Vijf keer koken met bier of wijn

Hoera! Het is februari en dat betekent dat Dry January er weer op zit. Heeft u het volgehouden of heeft u af en toe gesmokkeld? In beide gevallen is het een mooi moment om eens een recept uit de kast te trekken dat u bereidt met wijn of bier. We hebben vijf heerlijke gerechten uitgekozen om de keuze voor u gemakkelijk te maken.

Coq au vin

Om maar te beginnen met de klassieker: coq au vin. Dit traditionele Franse gerecht vraagt wel om een goede voorbereiding. Voor de beste smaaksensatie laat u de haan namelijk 24 uur lang in een marinade met rode wijn staan. Maar dat is het dubbel en dwars waard. Alle moeite leidt namelijk tot een zeer veelzijdige smaak. Bij het gerecht drinkt u natuurlijk een glaasje rode wijn.

Varkenswang, gestoofd in Tripel Abdijbier

Van een speciaalbiertje kunt u zo genieten, maar wist u dat u er ook heerlijk mee kunt koken? Leffe Tripel Abdijbier dient zich perfect voor dit recept voor gestoofde varkenswang. Laat het gerecht twee uur stoven in de oven om het vlees lekker mals te maken. En dan is het tijd om te genieten van deze maaltijd! Een Leffe is natuurlijk perfect om hierbij te drinken, maar u kunt ook kiezen voor een mooie Amarone wijn.

Italiaanse kalfshaasoesters met witte wijn

Meer zin in een Italiaans gerecht? Scaloppine al vino bianco is een leuk recept om eens te proberen. Kalfshaas is het mooiste en malste stuk van het kalf. Dat komt doordat het bijna geen bindweefsel bevat. U kunt het recept eventueel ook maken met kalfsschnitzel. Een witte wijn die goed bij dit gerecht past is een Müller-Thurgau.

Hanger steak (longhaas) met gekonfijte sjalot in rodewijnsaus

We steken over naar de andere kant van de Atlantische Oceaan voor het volgende gerecht. De hanger steak is een echte Amerikaanse hit. Wij noemen het ook wel longhaas. Fun fact: slagers eten dit vaak zelf op, omdat het niet mooi oogt in de vitrine vanwege de onregelmatige vorm. Maar de vorm doet niet af aan de smaak! Dit recept is heerlijk sappig en vol van smaak.

Gratin van kabeljauw en heilbot met witbier

Vis gecombineerd met bier? Jazeker! Deze ovenschotel met kabeljauw, aardappel en boterrapen maakt u met witbier voor een prachtige smaakcombinatie. Het leuke aan ovenschotels is dat u ervoor kunt kiezen het als zes verschillende ovenschoteltjes te serveren aan uw gasten. Maar u kunt ook gaan voor een grote ovenschotel. Bijvoorbeeld als u het gerecht maakt voor uw gezin. Een fruitige witte wijn past hier perfect bij. 

Meer inspiratie opdoen?

Deel dit op