Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Vijf keer koken met bier voor Oktoberfest

Das Oktoberfest ist eröffnet! Miljoenen mensen vieren het ieder jaar; in  München, maar ook gewoon thuis. Daarmee is deze typisch Duitse traditie een van de grootste bierfestivals ter wereld. Een uitgelezen periode om eens met bier te koken. Wij zetten vijf prachtige recepten voor u op een rij, waarmee u in eigen keuken eer doet aan het Oktoberfest. 

Beer can chicken

Viert u Oktoberfest in eigen tuin met veel vrienden? Dan is beer can chicken een goede keuze. Met dit bijzondere maar klassieke gerecht braadt u een hele kip op de barbecue, op een bierblikje. Het bier in het blikje gaat stomen wanneer het heet wordt en gaart daarmee de kip van binnenuit. De barbecue doet zijn werk aan de buitenkant. Het resultaat? Een gelijkmatig gegaarde kip met een heerlijk knapperig vel. Met zo’n hele kip is er eten genoeg!

Varkenswang gestoofd in Tripel Abdijbier

Varkenswang is ontzettend smaakvol en wordt door slow cooking boterzacht. Door het langzaam te garen volgens ons recept met tripel abdijbier zorgt u voor een ware smaakexplosie en maakt u het vlees heerlijk mals. Serveer het gerecht met aardappelpuree, schorseneren of pastinaak. Of kies voor de klassieker: pommes frites. 

Beer ‘n honey barbecue ribs

Wij zijn fan van spareribs. Door een rijke dosis aan intramusculair vet zijn ze lekker mals en uitermate geschikt om langzaam te garen. Ons originele recept, speciaal ontwikkeld voor Meerdanvlees, garandeert een weergaloze smaakbeleving. U maakt de marinade met honing, onze vleeskruiden, citroen en donker bier. Laat de ribs 3 uur staan en stoof ze vervolgens in de oven of op de hete grill. Genieten!

Venison pie met Leffe

Van Amerika naar het Verenigd Koninkrijk. De venison pie is een beroemd Engels recept voor een wildpastei die u maakt met hertenvlees. Hert is licht verteerbaar en heeft een milde maar rijke smaak. Sommigen omschrijven de smaak als fruitig of houtachtig. De pie uit ons recept maakt u compleet met Leffe Bruin in de saus. Een heerlijk gerecht om te combineren met herfstgroenten, zoals spruitjes, of met paddenstoelen.

Bierbeslag voor luchtige snacks

Het is niet voor niks dat veel mensen bier in hun beslag gebruiken. In bier zit koolzuur, dat werkt als gist, waardoor het beslag een stuk luchtiger wordt dan met water of melk. Met ons recept heeft u de perfecte basis voor bijvoorbeeld uienringen, appelbeignets, gefrituurde kip of vis. In bierbeslag blijft de groente, het fruit of het vlees mals, terwijl de buitenkant lekker knapperig wordt. Maakt u het voor kinderen? Geen zorgen, zodra het beslag het hete frituurvet raakt, verdampt de alcohol. 

Serveren? Mit Bier natürlich!

Natuurlijk drinkt u tijdens Oktoberfest bij al deze gerechten een lekker biertje. Een pilsje is altijd goed, maar met speciaalbier maakt u er in deze gevallen echt een feest van. Een Duitse Weizen bijvoorbeeld! We wensen u een geslaagd Oktoberfest met overheerlijke gerechten.

Meer inspiratie voor Oktoberfest?

Deel dit op