Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Vijf kiprecepten

Wilt u een heerlijk kip gerecht bereiden? Probeer dan eens een van onze kip recepten. Van een carpaccio tot een roti en een Jambalaya Chicken: met kip zijn veel variaties aan gerechten mogelijk. Probeer er eens een uit!

1. Carpaccio van gerookte kipfilet

Bij een carpaccio denkt u misschien snel aan een carpaccio met rundvlees, vitello of rode biet. Maar een carpaccio van gerookte kip is ook erg lekker om eens voor te schotelen. Het is een variatie op de andere carpaccio’s waardoor u uw gasten of uzelf verrast! En handig om te weten: dit recept is in een handomdraai klaar. Let’s go!

2. Kiprollade met een Indonesische twist

Er bestaan veel verschillende soorten rollades. Hierbij kunt u denken aan varkensrollade, runderrollade én kiprollade. Deze kiprollade braden wij kort aan in de pan, om hem vervolgens in de oven te laten garen. De rollade is erg geschikt om aan een grote groep mensen te serveren. Hij is goed voor te bereiden en wanneer de rollade in de oven zit hoeft u niet de hele tijd in de keuken te staan.

3. Roti met kip masala

Roti komt oorspronkelijk vanuit Suriname, en is op dit moment ook regelmatig terug te zien in de Nederlandse keuken. Het gerecht wordt geserveerd met dunne deegpannenkoeken. Het gerecht roti bestaat uit verschillende varianten. Deze variant is roti met kip en masala kruiden. Dit gerecht kan met kip gemaakt worden maar ook met een vegetarische kipvervanger.

4. Kipfilet met rozemarijn, ovenaardappeltjes en veldsla

Dit is een heerlijk kipgerecht met rozemarijn, ovenaardappeltjes en veldsla dat u op een doordeweekse avond erg goed kunt maken. U heeft de keuze om het gerecht met ongekruide kipfilet of gekruide kipfilet te bereiden. Door een takje rozemarijn door de kipfilet te steken trekt de smaak van de rozemarijn door de hele kip. En dit proeft u! Serveer de kip met veldsla een aardappels om het helemaal af te maken!

5. Jambalaya chicken

Jambalaya Chicken is een gerecht dat ontstaan is uit een mengelmoes van de Creoolse en Cajunse keuken in Lousiana, de Verenigde Staten. Jambalaya is een rijstgerecht waarbij de rijst het hoofdingrediënt is en in het gerecht wordt meegekookt. Bij dit gerecht wordt ook altijd ui, paprika en bleekselderij toegevoegd. Er kan worden gekozen voor een combinatie van vleessoorten. Wij kiezen bij dit gerecht voor kippenpoten.

Deel dit op