Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Haal het wintersportgevoel in huis met deze vijf Oostenrijkse gerechten

Of u nou op wintersport gaat of niet, een Oostenrijks gerecht is tijdens de wintermaanden altijd een goed idee om op het menu te zetten. De traditionele gerechten zijn speciaal bedacht om op te warmen na een koude dag, maar zijn ook gewoon lekker.

Grießnockerlsuppe

Een mooi voorgerecht om te proberen deze winter is de grießnockerlsuppe. Grießnockerl kunt u vergelijken met knoedels of gnocchi, maar dan met tarwegriesmeel in plaats van aardappel. Overheerlijk en ook nog eens snel gemaakt.

Tiroolse runderstoofschotel

Een stoofschotel is een populair gerecht om te maken in de winter. Het is een gerecht waar je even de tijd voor moet nemen, maar dat is het dubbel en dwars waard. De smaak van het vlees komt extra goed tot zijn recht doordat het lang gestoofd is.

Dit recept voor een Tiroolse runderstoofschotel maakt u met wortelpeterselie, wat u qua smaak kunt vergelijken met pastinaak en knolselderij. Een echte winterse ervaring dus. Heerlijk om te serveren met een huisgemaakte aardappelpuree.

Tafelspitz

Vlees koken staat misschien niet zo snel op uw to-do-lijst, maar voor deze Tafelspitz is het de moeite waard. Deze heerlijke maaltijd maakt u met gekookt runderbloemstuk of kalfsonderrib. Het gerecht serveert u met een koude saus op basis van mierikswortel. Dit geeft een beetje pit aan het eten. Zeker iets om van te genieten deze winter!

Wiener schnitzel mit kartoffelsalat

We vergeten dé klassieker natuurlijk niet! De Wiener schnitzel is wereldberoemd en mag daarom niet ontbreken in deze lijst. In Nederland maken we hem vaak met varkensvlees, maar wilt u echt op de Oostenrijkse tour gaan, dan kiest u voor kalfsvlees.

Traditioneel wordt de schnitzel gegeten met een aardappelsalade en/of komkommersalade. Een schijfje citroen en een takje peterselie maken het geheel volgens Oostenrijkse gewoontes helemaal af.

Apfelstrudel

Na een goede, verwarmende maaltijd is het heerlijk om een smakelijk dessert te serveren. De Oostenrijkse apfelstrudel is hiervoor uiterst geschikt. Het gerecht bestaat uit een zeer dun deeg, gevuld met plakjes appel en rozijnen. Serveertip: bestuif de (warme) strudel met poedersuiker en kaneel voor de echte Oostenrijkse ervaring.

Meer inspiratie opdoen?

Deel dit op