Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Avocado

De avocado is een is een boom uit Centraal-Amerika. Vooral Mexico exporteert veel avocado’s. De avocado’s die wij kennen zijn eigenlijk maar vrij klein: een avocado kan wel 30 centimeter lang worden.
De kleuren verschillen: er zijn groene, bruine en paarse avocado’s.  Als de avocado rijp is is het vruchtvlees smeerbaar als boter. is het vruchtvlees zo zacht als boter. De avocado zit boordevol olie die bestaat uit onverzadigde vetten. Goed voor de gezondheid dus.
Met avocado kun je heerlijke salades maken. Ook is het het hoofdbestanddeel van guacamole, een avocadopasta die niet weg te denken is uit de Mexicaanse keuken.
Van het woord zelf wordt vaak gedacht dat het een verbastering van het Spaanse woord voor advocaat is. De echte verklaring is veel pittoresker: het komt van het nahuatl (een indianentaal)  ahuaca-tl , hetgeen teelbal of balzak betekentDe naam zou een verwijzing naar de vorm zijn. Zo betekent het woord ahuaca-molli , dat geleid heeft tot de naam guacamole, niet meer dan avocadosaus.
Franse termAvocat

Duitse term: Avocado

Engelse termAvocado