Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Barbecuegereedschap

 1. Barbecuegereedschap is belangrijk. U kunt het natuurlijk ook proberen met gewoon keukengerei, maar u zult al snel merken dat de lengte van de steel van uw keukenhulpjes uiteindelijk bepaalt met hoeveel haar op uw arm u de barbecuemiddag doorstaat. Met andere woorden: dat barbecuegreedschap is niet voor niets zo lang: het zorgt ervoor dat uw handen wegblijven boven het open vuur. En dat heeft zo zijn voordelen.
  Barbecuegereedschap is er in alle rangen en standen. Wij adviseren een goede set te kopen die gemaakt is van hoogwaardige materialen. Vaak wordt voor de handvatten van barbecuegereedschap zacht (goedkoop) hout gebruikt. Dat soort handvatten isoleren goed genoeg tegen de warmte, maar kunnen vaak niet tegen water. In de vaatwasser gaat dus niet lukken, maar ook even laten liggen in de tuin met een regenbui is niet verstandig. Kunststof handvatten komen ook voor: het probleem daarmee is dat deze niet terecht mogen komen op de barbecue zelf, want dan smelten ze. Dat niet alleen – uw grill zit dan ook onder het gesmolten plastic en dat gaat er pas weer af als de grill weer is afgekoeld.
  Op de markt worden veel verschillende sets aangeboden: vorken, lepels, scheppen, spatels, borstels, tangen. Toch zijn eigenlijk maar een paar instrumenten écht van belang: de barbecuetang en de barbecueschep. De rest is luxe. Geen overbodige luxe, maar we kunnen zonder.
  Zo kunt u in plaats van een grillvork beter uw tang gebruiken: gaten prikken in vlees is niet aan te raden, daar de sappen eruit kunnen lopen. Producten die in een darm zitten (worsten) kunnen er al helemaal niet tegen als ze lekgestoken worden.
  Een vleesborstel (basting brush) is wel een handig hebbedingetje: hiermee kunt u tijdens het grillen het vlees bestrijken met olie, marinade en rubs. Een grillborstel (staalborstel waarmee u de grill schoonmaakt) komt soms ook wel van pas. Meestal kan het volstaan om uw bbq na het grillen in zijn geheel schoon te maken, maar wilt u bijvoorbeeld tijdens uw barbecue switchen van vis naar vlees, dan is zo’n borstel de enige uitkomst om uw grill, terwijl hij heet is, schoon te krijgen.
  Zie ook:

Barbecueschep
Grilltang

Franse term: Ustensiles à barbecue

Duite term: Grillbesteck

Engelse term: Barbecue utensils