Vanaf €70,- gratis verzending *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Cacaoboon

Cacaobonen zijn, na fermentatie, drogen en branden, verantwoordelijk voor de smaak van chocolade.
De boon is het zaad in de vrucht van de cacaoboom.  Er zitten gemiddeld zo’n 50 bonen in een vrucht. Een gemiddelde cacaoboom kan ongeveer 1,5 à 2 kilo cacaobonen producren in een jaar.
Na de oogst worden de bonen gefermenteerd, gedroogd en geroosterd. Na het roosteren worden de bonen gebroken tot cacaonibs en vervolgens vermalen tot cacaomassa. Deze cacaomassa kan ‘uitgeperst’ worden, waarbij cacaoboter (het vloeibare deel) en cacaopoeder (het vaste bestanddeel) ontstaan. 
Zie ook:

Cacao
Cacaopoeder
Cacaoboter
Cacaonibs
Chocolade
Cioccolato di Modica

Franse term: Fève de cacao

Duitse term: Kakaobohne

Engelse term: Cocoa bean