Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

En papilotte

En papillote is de culinaire term voor koken in een pakketje. De Italianen noemen het “al cartoccio”. Het is een heerlijke stoofmethode die al het vocht binnen het product houdt. Deze eeuwenoude handigheid wordt veel gebruikt voor het bereiden van vis en groente, maar ook voor (kleef)rijst, lam en andere vleessoorten is het prima geschikt.

Meestal wordt het pakketje gemaakt van perkament of bakpapier. Latere varianten zijn aluminiumfolie en uiteindelijk natuurlijk de braadzak. In Azië en Afrika worden ook bananenbladeren, cassavebladeren en blad van andere planten gebruikt.

Het is van belang dat het pakketje goed afsluit om zo al het vocht binnen te houden en de stoom zijn werk te laten doen. Het vocht is meestal afkomstig van de ingrediënten zelf, al wordt af en toe ook nog wel wat vocht extra toegevoegd.

Op de afbeelding: zalm en papillotte.

En papilotte