Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Halloumi

Halloumi (Grieks: χαλούμι Turks: hellim Arabisch: حلوم hallūm) is een van origine Cypriotische geitenkaas. Hij wordt tegenwoordig ook van schapen- en koemelk gemaakt. De kenmerkende rubberachtige consistentie ontstaat doordat de kaasmassa in wei wordt verhit zodat deze eiwitten afscheidt. De kaas wordt gezouten en wordt vers gegeten of in gezouten wei verpakt.
Doordat halloumi een hoog eiwitgehalte heeft, kan deze kaas worden gegrild of in olijfolie worden gebraden, waarbij hij niet smelt maar een krokant korstje krijgt. Een soortgelijk effect kan worden bereikt met sommige Italiaanse kazen, zoals Scamorza en Cacio cavallo.
Griekse term: χαλούμι (haloumi)

Turkse term: hellim

Arabische term: حلوم hallūm