Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Nigellazaadolie

Olie van nigellazaad (ook wel zwarte kummel) wordt ook wel kort zwartzaadolie genoemd. Er worden allerlei geneeskrachten aan toegekend: vrouwenkwalen, verkoudheid, hoofdpijn, maagproblemen, onvruchtbaarheid, impotentie, allerlei huidaandoeningen en koorts zijn allemaal indicaties waarbij zwarte komijnolie in de volksgeneeskunde werd ingezet. Het geloof dat de olie geneeskrachtig is komt niet van gisteren: zelfs in het graf van Tut-Ankh-Amon is het aangetroffen.
Het is geen wonder dat nu,  in een tijd waar de menselijke gezondheid welhaast direct in verband wordt gebracht met de inname van onverzadigde vetzuren, deze olie het zo goed doet: zwarte komijnolie bestaat namelijk voor 80% uit deze ‘gezonde’ vetzuren. Tel uit je winst!
In de keuken heeft deze olie weinig waarde. Hij wordt door fanatici toegevoegd aan yoghurt, salades (uiteraard met kimchi, anders is het geen salade…) en wat dies meer zij maar niet bepaald uit smaakoverwegingen. Het blijft gaan om de vermoedelijke medicinale werking van de zaadolie. Een beetje alsof je een bloedverdunner of een koortsremmer door je pannenkoekbeslag klutst, maar dan natuurlijk.
Zie ookkummelnigellazaad
Franse term: Huile de nigelle

Duitse term: Schwarzkümmelöl

Engelse term: Nigella oil, black cumin oil