Vanaf €70,- gratis verzending *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Oester

De oester is een weekdier dat meestal levend wordt gegeten. Voor velen een ware delicatesse. Er zijn nogal wat verschillende soorten. De meeste daarvan zijn klen en niet voor consumptie geschikt. Een platte Zeeuwse oester kan echter 5–15 cm groot worden en de Japanse oester wel tot 40cm groot. Oester hebben 4 tot 5 jaar nodig om een geschikte maat te bereiken. 
Allereerst kunnen we oesters  onderverdelen in:

Holle oester of Japanse oester (Crassostrea gigas, creuse)
Platte oester of gewone oester (Ostrea edulis, plate)
Amerikaans oester (Crassostrea virginica)

De Amerikaanse oesters worden gevangen of gekweekt, zowel aan de oost- als westkust). Long Island, Delaware Bay en Chesapeake Bay zijn belangrijke kweekgebieden.In Europa zijn er grote oesterkwekerijen langs de Franse Atlantische kunst vanaf Bretagne tot aan Bordeaux. Het Nederlandse centrum van de oesterkweek is Yerseke.
Zie ook:
Masterclass oesters openmaken

Oesterblad
Franse term: Huître

Duitse term: Auster

Engelse term: Oyster