Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Selderij

Selderij kan in verschillende vormen gebruikt als voedsel. We kennen bladselderij, bleekselderij  en knolselderij.
Van bladselderij worden bladeren en bladstelen gegeten (als tuinkruid), van bleekselderij de bladstelen en van knolselderij een knol die net boven de grond gevormd wordt. De bladeren van knolselderij kun je ook eten, vooral als ze jong zijn. In alle vormen wordt de plant onder meer in soepen gebruikt. Bladselderij, snij-, struik- of bosselderij  is een tuinkruid met een sterke smaak. Het is een essentieel bestanddeel in een traditioneel bouquet garni.   De plant kan wel 100 cm worden.
Van bleekselderij eten we de bladstelen. Deze kunnen rauw en gekookt worden verwerkt. Rauw zijn ze een niet weg te denken ingrediënt van de beroemde Waldorfsalade. Bleekselderij is een hoofdbestanddeel van een groot aantal Italiaanse pastasauzenbouillons en stoofschotels.
Knolselderij is een variant van selderij die net boven de grond een knol vormt. Van geraspte rauwe knol wordt selleriesalade gemaakt, ook weer zo’n product dat zelfgemaakt stukken lekker is dan uit de winkel. Knolselderij hoort ook in de van erwtensoep. Voor gestoomd, gepaneerd als schnitzel en gebakken in de pan is het een lekker vegetarisch alternatief voor uw hoofdmaaltijd.

Zie ook: Asafoetida
Franse term: céleri

Duitse term: Sellerie

Engelse term: celery