Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Sesamolie

Sesamzaadolie (sesamolie) wordt geperst uit sesamzaad. Sesamzaad bevat tot wel 50% sesamolie en 20% eiwit. Sesamolie wordt, als het goed is, koud geperst uit gebrande zaden. Het heef een donkere kleur, een sterke geur, een iets zoetige smaak en zit zo vol antioxidanten dat het bijna niet ranzig kan worden. Sesamolie is een graag geziene gast in de keukens van China, Japan en Arabische landen. Het wordt ook wel gebruikt in cosmetica.  
Zie ook: sesamzaad
Franse term: Huile de sésame

Duitse term: Sesamöl

Engelse term: Sesame oil