Vanaf €70,- gratis verzending *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Vlees invriezen

Hoe kan ik vlees het beste invriezen? De vraag stelt men ons vaak. Het is eigenlijk heel eenvoudig.

Eerst porties maken

Snij het vlees eerst in de porties zoals u denkt dat u ze later nodig heeft. Dat kan een mooi stuk in zijn geheel zijn waar u later een braadstuk van wilt maken. Het kunnen ook eenpersoons biefstukken zijn. Alles is mogelijk. Zo heeft u altijd precies genoeg en kunt u alleen datgene ontdooien dat u nodig heeft.

Op een plank of bakblik

Leg het vlees op een snijplank of bakblik waar u eerst een laagje huishoudfolie op heeft gelegd. Het is belangrijk dat de stukken niet tegen elkaar aanliggen. Sluit af met een toplaagje huishoudfolie om alles op de plaats te houden en vries in.

vlees invriezen

Verwijder de huishoudfolie

Na een dagje in de diepvries kunt u het vlees loshalen en in porties verpakken.

Vlees invriezen zonder cellofaan

Zak of bak?

Hoe u uw vlees in de diepvries wilt bewaren maakt niet zoveel uit. Het kan in een diepvrieszak of in een afsluitbare bak. belangrijk is dat er niet teveel lucht bijkan. Zo voorkomt u vriesdroog: de buitenkant droogt uit en wordt lelijk.

Vlees invriezen in bak

Houd de administratie op orde

Deksel erop en klaar! U kunt nu altijd portie per portie uw vlees uit de vriezer halen. Vlees kunt u het beste langzaam (in de koelkast) laten ontdooien. Maar dat wist u natuurlijk al. De sticker die op onze verpakking zit kunt u bij het vlees in de diepvries doen. Zo houdt u ook de administratie op orde en weet u wat u heeft ingevroren.

Vlees invriezen bak met deksel

Vlees invriezen in bak