Lexicon Ingrediënten: Bramensap

Van bramen is van alles te maken. Zoals bijvoorbeeld eigengemaakt bramensap. Heerlijk!!! 

Sap maken is helemaal niet moeilijk en heel leuk werk. Het leukste gedeelte is eigenlijk het plukken van de vruchten, in de vrije natuur. Hier een recept voor bramensapconcentraat, dat u later aan kunt lengen en zoeten naar smaak. Zo hoeft u geen water te conserveren en kunt u met kleinere flessen werken. U kunt natuurlijk ook meteen water en suiker of zoetstof toevoegen.

Maak een mooie boswandeling en pluk mooie, rijpe bramen. In gebieden waar vossen voorkomen doet u er goed aan geen bramen op te rapen van de grond en ook laag hangende bramen.....te laten hangen. Zie onder het hoofdstuk bramen waarom. 

Was de bramen snel maar zorgvuldig, verwijder alle takjes, blaadjes en andere onnodige zaken en...

lees hier de rest van het recept

Zie ook:

Franse term: Jus de ronce
Duitse term: Brombeersaft
Engelse term: Blackberry juice   

 

Bramensap