Lexicon Ingrediënten: Cuore di bue

Cuore di bue (runderhart) is een beroemde Italiaanse vleestomaat (vooral Toscane) voor salades. Ook komt de naam bovaiolo wel eens voor. Hij is bijzonder onregelmatig van vorm en heeft een dunne schil. De tomaten wegen gemiddeld 250 gram maar exemplaren van een halve kilo zijn geen uitzondering. De smaak is intens, soms zelfs wat pittig. De prijs is aan de hoge kant, mede doordat deze tomaat door zijn kwetsbare schil met de hand wordt geoogst. Daar staat wel tegenover dat een verse cuore di bue, een stukje mozzarella di bufala, een goede olijfolie en een simpel stuk brood meer dan voldoende zijn om u een halve dag dolgelukkig te houden. Kleine foto: Cuore di bue in het schap bij Harrod's in Londen.

Caprese

Zie ook: tomaat

Franse term: Cœur de bœuf
Duitse term: Ochsenherztomate
Engelse term: Cœur de bœuf beef(steak) tomatoes

Cuore di bue