Biologisch vlees

Geen producten gevonden

Er zijn geen producten gevonden die aan uw zoekcriteria voldoen.

Biologisch vlees duur of minder lekker?

Biologisch geproduceerde voeding duur of minder lekker? Kom nou! Die tijden zijn allang voorbij! Dit eten is heerlijk, en zeker niet onbetaalbaar, zoals wel vaak wordt gedacht.

Gecertificeerd voer voor de dieren

Biologisch geteelde dieren krijgen altijd biologisch gecertificeerd voer. Deze runderen en schapen mogen bijvoorbeeld alleen maar grazen op grasland dat uitsluitend biologisch is bemest.

Zonder medicijnen

Biologisch betekent ook – zonder medicijnen, tenzij in noodgevallen. Geen preventieve antibiotica. Dit voorkomt resistentie van gevaarlijke bacteriën. Zo houden we de wereld schoner en veiliger voor onze kinderen. Mooi idee, toch?

SKAL-eisen

Al het biologische voedsel dat in Nederland wordt geproduceerd en verkocht moet voldoen aan de strenge eisen van SKAL. Meerdanvlees.nl heeft SKALnummer NL-BIO-01 Skal 24531. Dan weet u dat vast! Biologische producten worden bij meerdanvlees in gescheiden ruimtes behandeld, zoals het hoort.

De uitdaging van biologisch geteeld vlees

Inmiddels is aangetoond dat deze biologische landbouw ook voor een uitdaging staat – het is minder voordelig in CO2-uitstoot. Dus duurzaam en biologisch gaan voorlopig niet altijd tegelijk op. Het is het vinden van de juiste balans. Daar geloven wij sterk in: de meest effectieve route van boer naar bord, met de beste deal voor mens en natuur, daar streven wij naar! En daarin spelen de biologische producten van meerdanvlees.nl een belangrijke rol.

We gaan steeds bewuster om met eten. Voor een betere gezondheid. Voor een betere wereld. Daar doen wij van meerdanvlees.nl graag aan mee.

Topkwaliteit, maar niet duurder dan uw supermarkt

Duurder? Ja, ietsjes. Dat kan ook niet anders: de productie is kleinschaliger, de controles frequenter, het proces arbeidsintensiever. Maar de biologische artikelen van meerdanvlees.nl zijn zeker niet duurder dan in uw supermarkt! En dan hebben we het nog geeneens gehad over het verschil in kwaliteit!