Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Onze kip: een kwaliteitsverhaal

Dierenwelzijn
Nederland wordt wereldwijd beschouwd als koploper in het verbeteren en verfijnen van dierenwelzijn. Dit geldt ook voor de pluimveesector, waar alle schakels in de supply chain hun uiterste best doen om aan deze verbetering bij te dragen. Samenwerking speelt hierin een beslissende rol. (*)

Vrijwel 0% antibiotica
Onze toeleveringsbedrijven houden er een strikte antibioticapolicy op na om de gezondheid van dier en consument maximaal te waarborgen. De overgrote meerderheid van de kip die wij verkopen wordt inmiddels geproduceerd zonder gebruik van anitbiotica. In enkele gevallen is dit proces nog niet helemaal afgerond maar zijn al wel significante stappen ondernomen:

Onze kippen dragen minimaal het Beter Leven 1 Ster-keurmerk
Al onze kipproducten zijn minimaal conform aan het 1-ster “Beter Leven”-keurmerk. Producten die vallen onder dit keurmerk voldoen aan een aantal strenge eisen:

Hieronder lees je wat de criteria zijn voor vleeskuikens met 1 ster Beter Leven.

https://beterleven.dierenbescherming.nl/fileupload/2019/201904_Factsheet_BLk_vleeskuikens_update_DEF.pdf

Ook transport speelt een rol
Niet alleen de chaufeurs, ook de mensen die verantwoordelijk zijn voor het verzamelen van de dieren voor transport, worden in het proces geïntegeerd. Door opleiding, bijscholing, constant overleg en strenge controle wordt over het dierenwelzijn gewaakt. Van kuiken tot consumptie.

(*) https://www.2sistersstorteboom.com/dierenwelzijn
(
**) https://www.versweb.nl