Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Burger Town

Hamburgers zijn altijd een hit op de barbecue. Al helemaal wanneer u ze zelf maakt! Met de beste ingrediënten en onze tips kan het niet misgaan, u steelt de show! 

 

Completely in control

Het mooie van zelf hamburgers maken is dat u volledig zelf in de hand heeft wat u erin verwerkt. Het soort vlees, de kruiden die u erdoorheen mixt, het soort broodje waarop deze komt en de groente die u erbij serveert. Alles om een unieke smaak te presenteren, volledig naar uw eigen voorkeuren of dat van uw publiek. 

Heeft u zelf een (keukenmachine met) gehaktmolen in huis, draai dan het gehakt van 80/20 of 90/10 rundersnippers. Snijd het vlees eerst op maat, zodat de stukken in de machine passen en voer het er daarna een of twee keer doorheen. De diameter kunt u het beste instellen op 3 tot 5 mm. Tip: Hoe koeler het apparatuur en het vlees is, hoe mooier het gehakt uit de molen komt. Gaat u liever voor gemak? Kies dan uit onze kant-en-klare, verschillende soorten burgers

Voor een unieke smaakbeleving maakt u zelf een kruidenmix, bijvoorbeeld met een basis van paprikapoeder, uienpoeder, versgemalen peper, knoflookpoeder, tijm, komijn en chilipoeder. Hiermee kunt u eindeloos variëren door af te wisselen welke kruiden u gebruikt. Geen zin om lang voor te bereiden? Kies dan onze Meerdanvlees kruidenmix. Daarmee zit u altijd goed! 

 

Ready to grill?

Is uw hamburgervlees goed gemixt met de kruiden, maak het dan klaar voor de barbecue. Draai het in balletjes van 100-120 gram en plet deze tot burgers met een garneerring tot de perfecte cirkel. Zorg ervoor dat uw barbecue heet genoeg is en u bent ready to grill! Bij hamburgers is de leus: kort maar krachtig. De lekkerste hamburgers zijn in de kern nog roze en daardoor heerlijk sappig, bak ze daarom maximaal zes minuten per kant. 

 

Hamburger opbouwen

Een goede hamburger begint met een lekker broodje, het liefst even gegrild op de barbecue. Vanuit deze basis kunt u een rits aan variaties maken, om iedere keer een andere burger te creëren. Te beginnen met een flinke dot barbecuesaus, mayonaise of ketchup. Fans van groente leggen daar sla, tomaat, komkommer en misschien zelfs uienringen op. Anderen slaan deze stap liever over en beginnen gelijk met het vlees en een plak (cheddar)kaas. Bovenop komt natuurlijk de tweede helft van het broodje.

Wist je dat elke variant van de hamburger een andere naam heeft? Zo heb je de cheeseburger (met gesmolten kaas), de baconburger (met gesmolten kaas en gebakken spek), de hawaïburger (met een schijf ananas) en de hamburger speciaal (met mayonaise, curry en gesneden ui). Wil je echt indruk maken met nog meer interessante weetjes over de hamburger? Volg dan onze Masterclass

Deel dit op