Bereidingsadvies Verse worst
Verse worst, zoals die hoort te zijn: van de beste bestanddelen, ambachtelijk gemaakt door onze slagers. Met een echte darm, zoals het vroeger was. Is dat moeilijk klaar te maken? Welnee: Oma kon het dus wij kunnen het ook. Wel moet je even de kneepjes weten.
Zo’n verse worst kunt u in de supermarkt niet meer vinden: deze is speciaal voor de horeca gefabriceerd, en die dulden geen middelmatige kwaliteit! Handgemaakt door topslagers, van de beste ingrediënten. Proef het verschil! We hebben grof en fijn.
Neem onderstaande stappen om overheerlijke verse worst te bereiden:
Stap 1: verse worst wellen
Eerst even wellen: vul een pan met heet water en breng deze aan de kook. Sluit de warmtebron af en leg de worst erin.
Na een paar minuten slaat de worst dof en wordt hij ondoorzichtig. Haal de worst uit de pan en droog de worst af.
Stap 2: verse worst braden
Doe wat boter in de pan en zet de warmtebron weer aan (op matig).
Wanneer de boter gesmolten is en een beetje schuim is ontstaan mag de worst in de pan.
Bak de worst een minuut of 2 aan een zijde en draai hem vervolgens om. Niet in de worst prikken!!
Braad de andere zijde ook 2 minuten.
Stap 3: verse worst afblussen
Voeg een half kopje water toe, pas hierbij op voor eventuele spetters.
Sluit de pan en zet het vuur op laag. Na 7-10 minuten heeft u een heerlijke verse worst en heerlijke jus.
Verse worst op de barbecue - kan dat ook?
Grillen? Dat kan natuurlijk ook! Start met een gewelde worst op kamertemperatuur. Prik tijden het grillen niet in de worst maar werk met een spatel of tang (anders lopen de sappen eruit). De garingstijd is ongeveer 7 minuten op matig houtskoolvuur.
Kerntemperatuur van verse worst
De aanbevolen kerntemperatuur is rond de 70 graden Celsius, raadpleeg hiervoor onze kerntemperaturentabel. Gebruik eventueel een kernthermometer.
Wist u dat u ook heerlijke verse worst kunt bestellen in onze webshop?