Gnocchi di patate
Gnocchi (uitspr. njokkie) zijn deegkussentjes die in principe gemaakt kunnen worden van een groot aantal verschillende meelsoorten of zetmeelhoudende producten, zoals tarwe, rijst, aardappelen, brood, en peulvruchten. De meest voorkomende soort zijn toch wel de “gnocchi di patate”, aardappelgnocchi. In de Italiaanse keuken zijn ook gnocchi van griesmeel erg populair. Bovendien bestaat een pastasoort die gnocchi of gnocchetti heet. Deze heeft eigenlijk niet veel meer met de echte deegkussentjes te maken dan in de vorm, die er vaag op lijkt. Gnocchi worden gekookt in water of bouillon, en geserveerd met verschillende sauzen. Vaak wordt aan het deeg een product toegevoegd, zoals spinazie, pompoen, of rode biet, dat niet alleen de smaak beïnvloedt, maar natuurlijk ook zorgt voor een mooie kleur.
Gnocchi zijn heerlijk met sugo, maar ook andere dingen kunnen, zoals bijvoorbeeld gnocchi met crème van guanciale en radicchio.
Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Heel hartelijk dank!