Vanaf €70,- gratis verzending *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Aardappelpuree

Aardappelpuree

Bereidingswijze

Masterclass: Zelfgemaakt het lekkerst

Auguste Escoffier, de grote Franse kok, schreef in 1902 in zijn “Le guide culinaire” , het boek dat later de bijbel van de gastronomie zou worden, over aardappelpuree het volgende:

Niet vergeten dat aardappelen voor puree maar net gaar mogen zijn en dat aardappelpuree die niet meteen wordt opgediend al haar goede kwaliteiten verliest.

En zo is het ook. Precies daarom is het dus van belang om puree zelf te maken. Niet uit een bakje, niet uit een pakje.

Auguste Escoffier Maître Auguste Escoffier

Stap voor stap

Aardappelpuree

Piepers koken

Kies voor een geschikte aardappel. Niet te kruimig, niet te romig. Niet te vastkokend. Ik hou het het liefste bij een mooie stevige aardappel die goed diepgeel is. Dit is voor de structuur belangrijk, maar ook voor de kleur. Het beste resultaat behaalt u door verschillende soorten te gebruiken.
Schil de aardappels, snij ze in kwarten en zet ze op met heet water met wat zout. Kook snel gaar. Wanneer het kruim meegeeft als je er met je vingers op drukt: afgieten, laten uitlekken en even drogen in de oven (minuutje of 3 op 100 ℃).

Aardappelpuree

Zeef of pers?

Sommigen gebruiken een aardappelpers (zie afbeelding).

Aardappelpuree

Persen of drukken?

Ik prefereer een zeef: de aardappels met de bolle kant van een houten pollepel door de zeef drukken.

Melk erbij en kloppen

  • Puree met de boter vermengen (de hoeveelheid hangt af van uw smaak en uw eigen verstandhouding met boter) en krachtig kloppen met de garde
  • Geleidelijk kokende melk toevoegen en blijven kloppen tot een mooie egale puree ontstaat, niet te vloeibaar en zonder klonten
  • Breng eventueel op smaak met zout.
Aardappelpuree

Serveertips

Mocht u toch nog even de puree moeten opwarmen voor u serveert, laat hem dan in geen geval koken! Daarvan kan hij van structuur veranderen.

Een andere zeer beroemde Franse chef, Paul Bocuse, deed altijd samen met de melk nog even één eierdooiertje erbij door. “Comme madame ma mère faisait à la maison.” – net als zijn moeder, thuis.

Paul Bocuse in memoriam

Paul Bocuse, in memoriam

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant

Anderen bekeken ook

Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

2
Goed koel verpakt
Avocado burgers waren helemaal dubbel gevouwen en kapot eigenlijk geen normale burger meer om te bakken, dan toch dure aankoop Het zag er zo mooi verpakt uit! Hoop dat ik een antwoord krijg of dit op te lossen is
Reactie bekijken
Onze reactie

Wat slordig van PostNL! We hebben inmiddels e-mailcontact met u en zijn een passende oplossing overeengekomen.

- Tilburg
10
Geweldig
Het vlees kwam goed gekoeld bij ons aan... En heerlijk, vooral de natriumarm produkten, zijn erg lekker..
- Borculo
8
Kwaliteit is prima .
Wij zijn tevreden over de producten, maar toch een tweetal kleine puntjes ,de lekkere Ierse worstjes ( diepvries ) waren al iets ontdooit bij aankomst ?, is dit niet goed of maakt dat niets uit ? .En het tweede puntje ,van de bestelde 1000 gram varkens waren er 5 pakjes a 180gram in de doos. Het is maar 100 gram maar toch. Ik hoor altijd mag het iets MEER Zijn ? ( Grapje ) Dit laatste is een min puntje maar toch wel tevreden .
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor uw uitvoerige uitleg! We hebben u al een mail gestuurd. U heeft gelijk! Volgens ons elektronisch weegsysteem had u inderdaad 60 gram te weinig op de kophaas en 140 gram teveel op de worstjes. Zoals u weet - te veel mag, te weinig niet. Dat is onze regel. Excuses dat dit niet is opgemerkt door onze inpakkers. We hebben u ter compensatie een mooi kortingsbon gestuurd!

- Woerden
8
Prima vlees!
Vlot en gekoeld geleverd Mooie kwaliteit!
Reactie bekijken
Onze reactie

Heel hartelijk bedankt voor uw recensie. Zegt het voort!:))

- Benneveld
8
.
.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank voor uw hoge waardering! We zijn het met uw beide punten eens!:)

- Rijssen
10
Uitstekende kwaliteit.
Makkelijk te bestellen, snel bezorgd. Kwaliteit vlees, erg tevreden.
Reactie bekijken
Onze reactie

Nou, en als u dat bent, dan zij wij het des te meer! Heel hartelijk dank! Weer een tien!

- Budel
10
Super
Keurig grleverd goed vlees gaan we nog een keer doen
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel! We zitten voor u klaar!

- Westerbork
8
Gewicht klopt niet allemaal.
Van het ene wat meer en het andere wat minder. Kan wel meer dan 10% zijn.
Reactie bekijken
Onze reactie

Hè, wat jammer nou weer dat we dit van u moeten horen via de recensies! Wij hebben een gouden regel: inderdaad, het is heel moeilijk om het gewicht van vers vlees op de gram precies uit te kienen - het ene beestje is het andere niet. Maar....de regel is: krijgt u teveel, dan is dat voor onze rekening, krijgt u te weinig, dan behoort u daarvoor geld terug te krijgen. Onze elektronische weegsystemen vangen het grootste gedeelte van producten met ondergewicht af. Heel af en toe schiet er eentje tussendoor. Gewoon aan de bel trekken hoor! U heeft recht op compensatie!

- Lisse
9.2
2923 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10