Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Aardappelpuree

Aardappelpuree

Bereidingswijze

Masterclass: Zelfgemaakt het lekkerst

Auguste Escoffier, de grote Franse kok, schreef in 1902 in zijn “Le guide culinaire” , het boek dat later de bijbel van de gastronomie zou worden, over aardappelpuree het volgende:

Niet vergeten dat aardappelen voor puree maar net gaar mogen zijn en dat aardappelpuree die niet meteen wordt opgediend al haar goede kwaliteiten verliest.

En zo is het ook. Precies daarom is het dus van belang om puree zelf te maken. Niet uit een bakje, niet uit een pakje.

Auguste Escoffier Maître Auguste Escoffier

Stap voor stap

Aardappelpuree

Piepers koken

Kies voor een geschikte aardappel. Niet te kruimig, niet te romig. Niet te vastkokend. Ik hou het het liefste bij een mooie stevige aardappel die goed diepgeel is. Dit is voor de structuur belangrijk, maar ook voor de kleur. Het beste resultaat behaalt u door verschillende soorten te gebruiken.
Schil de aardappels, snij ze in kwarten en zet ze op met heet water met wat zout. Kook snel gaar. Wanneer het kruim meegeeft als je er met je vingers op drukt: afgieten, laten uitlekken en even drogen in de oven (minuutje of 3 op 100 ℃).

Aardappelpuree

Zeef of pers?

Sommigen gebruiken een aardappelpers (zie afbeelding).

Aardappelpuree

Persen of drukken?

Ik prefereer een zeef: de aardappels met de bolle kant van een houten pollepel door de zeef drukken.

Melk erbij en kloppen

  • Puree met de boter vermengen (de hoeveelheid hangt af van uw smaak en uw eigen verstandhouding met boter) en krachtig kloppen met de garde
  • Geleidelijk kokende melk toevoegen en blijven kloppen tot een mooie egale puree ontstaat, niet te vloeibaar en zonder klonten
  • Breng eventueel op smaak met zout.
Aardappelpuree

Serveertips

Mocht u toch nog even de puree moeten opwarmen voor u serveert, laat hem dan in geen geval koken! Daarvan kan hij van structuur veranderen.

Een andere zeer beroemde Franse chef, Paul Bocuse, deed altijd samen met de melk nog even één eierdooiertje erbij door. “Comme madame ma mère faisait à la maison.” – net als zijn moeder, thuis.

Paul Bocuse in memoriam

Paul Bocuse, in memoriam

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant

Anderen bekeken ook

Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

8
Prima
Goede ervaring maar vind wel jammer dat je elke keer zo’n piepschuim box krijgt en dat er veel onnodig plastic nog weer in de box zit
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel! Dat vinden wij ook. We hebben alle mogelijke materialen getest maar tot nu toe is dit nog steeds de beste oplossing voor vers gekoelde producten. Met diepvries only ligt het allemaal iets gemakkelijker.Wel fijn om te weten: deze dozen kunnen in de oranje container en worden 100% gerecycled voor het vervaardigen van lichtbeton.

- Wierden
#organization Meerdanvlees.nl
10
Uitstekend
Prima vlees, perfect verpakt
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel!!

- Numansdorp
#organization Meerdanvlees.nl
9
Alles op tijd en volgens afspraak
Zoals altijd een goed ervaring. Wel waren de soepbotten deze keer wel anders (van de ruggengraat), maar daar kon ik nog wat mee
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel! Inderdaad, wij leveren botten uit het gehele geraamte. Duurzaam en zeker qua smaak ook prima!

- Delft
#organization Meerdanvlees.nl
10
Goed vlees, ruime porties en goede beschrijving van het product
Zie hierboven
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel! Heel fijn om te horen.

- Hengelo
#organization Meerdanvlees.nl
10
Goede kwaliteit!
Goede service!
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Zijn we gek op! Dank u wel!

- Almelo
#organization Meerdanvlees.nl
9
Het vlees en de zalm waren weer top, goede kwaliteit en erg lekker!
Opmerking: volgens mij had ik op de website aangeklikt om de spareribs individueel te verpakken, maar dit keer zaten ze allemaal in één pak.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor uw mededeling. Als u "apart verpakt" heeft aangevinkt kunt u dat terugzien op uw factuur. Als wij niet de juiste verpakkingsvorm hebben geleverd heeft u recht op vergoeding. Het apart inpakken kost immers ietsjes meer. We horen graag van u!

- Dalen
#organization Meerdanvlees.nl
10
Prima
Uitstekend
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een 10! Dank u wel!

- Enschede
#organization Meerdanvlees.nl
10
Fantastisch
Uitstekend vlees, goed verpakt ook.En met hun recepten op de website een makkie om de kalkoen te bereiden.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel! We geven het door aan de redacteur van de recepten. Die zal apetrots zijn!

- Emmen
#organization Meerdanvlees.nl
9.2
3173 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10
#organization Meerdanvlees.nl