Zie ook ons andere recept: Ljoelja kebab (lamsgehaktspiesjes) met bulgur
Gehakt op een spies. Niet zo eenvoudig te maken als het lijkt, maar heerlijk, en dus de moeite waard! Adana kebab past goed bij een andere lekkernij uit de keuken van die hoek van de wereld: Turkse rode koolsalade.
En nu een cruciaal moment in de voorbereiding: Het gehakt moet nu “geslagen” worden: Pak gedurende 5 minuten telkens weer de hele massa op en gooi deze met kracht terug in de mengkom. Op deze manier verkrijgt het vlees de elasticiteit die het nodig heeft om tijdens het grillen niet uit elkaar te brokkelen. Vervolgens zet u het gehakt minstens 3 uur weg in de koelkast om op te stijven. Zet daarna een bak met koud water bij u in de buurt om uw handen te koelen en nat te houden tijdens het vormen van de kebab. Zo voorkomt u dat het vlees aan uw handen gaat plakken.
Kneed de kebab voorzichtig om 4 kebabspiezen heen. U kunt ze vinden bij de Turkse winkel. Ze zijn breed en plat. Hoe gladder en evenrediger u de kebab verdeelt, des te beter en gelijkmatiger zullen ze straks braden op houtskoolvuur. Kebab wordt gebraden boven een houtskoolvuur zonder rooster. De kebab is gaar wanneer hij stevig aanvoelt.
Serveer met Turks brood of lavash en een frisse salade, bijvoorbeeld een Turkse rodekooldsalade. Deze adana kebab wordt ook vaak geserveerd als onderdeel van een meze.
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Dank u wel voor deze TOPSCORE!