Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Amuse van kastanjepolenta met gekonfijte sjalot

Amuse van kastanjepolenta met gekonfijte sjalot

Bereidingswijze

Een simpele amuse-gueule voor een ludiek begin van uw culinaire avond. Dit recept heeft meegedaan aan het populaire culinaire programma “Komen Eten” van SBS6. Sterker nog: De kok die het had gemaakt heeft de uitzending ermee gewonnen. Dus, snel aan de slag! Deze amuse is makkelijk te maken maar er gaat wel wat tijd inzitten. Begin een dag van tevoren met de voorbereidingen!

Stap voor stap

Voorbereiding

Schil de sjalotten en hak ze (niet al te) fijn.

Amuse van kastanjepolenta met gekonfijte sjalot

Bereiding

  • Doe wat boter in een cocotte en laat hierin de sjalotten even aanfruiten
  • Nog voordat ze bruin gaan kleuren zet u het vuur lager
  • Blus de boter af met de wijn, voeg de suiker doe, en laat de wijn indampen tot de helft. Dek de pan af en zet de uien op een zeer laag pitje. Laat net zolang stoven tot de uien gaar en zacht zijn en de saus stroperig is geworden. Breng op smaak (voorzichtig) met zout en een minuscuul snufje peper.
  • Maak de polenta volgens de instructie op het pak (sommige merken vragen om een 1:4 verhouding met water, de andere weer 1:3. In ons geal vervangt u 50% van het maïsmeel met kastanjemeel. Zodra het mengsel klaar is stort u het in een garneerring. Even laten afkoelen om op te stijven en vervolgens snijd u mooie ronde plakjes van de polenta.

Maak de polenta volgens de instructie op het pak (sommige merken vragen om een 1:4 verhouding met water, de andere weer 1:3. In ons geval vervangt u 50% van het maïsmeel met kastanjemeel. Zodra het mengsel klaar is stort u het in een garneerring. Even laten afkoelen om op te stijven en vervolgens snijd u mooie ronde plakjes van de polenta.

Serveertip

  • Serveer de amuse op een warm bordje met een blad shiso purple voor een extra geurdimensie
  • Drapeer wat gekonfijte ui over de polentaschijfjes. Klaar!
Amuse van kastanjepolenta met gekonfijte sjalot

Wijntip

Wijntip:
Een mooi gerecht verdient een mooie wijn. Bij deze amuse past een Touraine, Domaine de l’Aumonier prima.

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant

Anderen bekeken ook

Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

10
Snelle levering met uitstekende stuk(ken) vlees (:
Snelle levering met uitstekende stuk(ken) vlees (:Graag weer.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Oldenzaal
8
Wederom een goede levering
De bestelling was goed verzorgd en het vlees zag er mals uit, dus kwaliteit als altijd, ook weer andere producten erbij besteld om uit te proberen. de levering was volgens planning en goed tijdstip.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Laren
7
Een tevreden klant
Het vlees was goed verpakt en ik zal in de toekomst waarschijnlijk nog een bestelling plaatsen.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Borgerhout
10
Uitstekend
Top kwaliteit vlees en super verpakt. Echt een aanrader.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Horst aan de maas
10
super
Ik heb een cadeaubon besteld. Die was er binnen 5 minuten via de mail. Mijn schoonzoon eet graag vlees van de barbecue van Meerdanvlees.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Supertrots! Dank u!

- Hengelo
7
Prima
Uiteraard hen ik nog niet alles geproefd. Het pakket zag er goed verzorgd uit. Het was net op tijd , de koelelementen waren ontdooit. Een aardig briefje bij de ossenworst dat deze s‘morgens gemaakt was en zondag op kleur en smaak zou zijn . En inderdaad prima !
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor de update! Koelelementen horen min of meer ontdooid aan e komen, dat klopt wel. Ze moeten de kou immers afstaan aan de omgeving. Belangrijk is dat de inhoud van de doos binnen de wettelijke norm van 2-7 graden blijft.Onze oude reactie: Klopt als een bus. Kiyoh houdt geen rekening met onze handige kalender en gaat ervan uit dat iedereen alles de volgende dag in huis wil hebben. Wat met ons heerlijke vlees natuurlijk helemaal niet zo is soms. Goed bevallen allemaal?

- Almere
10
Top geregeld
Vandaag gekozen voor afhalen Alles lag klaar op de afgesproken dag De receptioniste handelde de bestelling zeer vriendelijk af
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel!!

- Hellendoorn
10
Top
Keurig verpakt,mooi op tijd. Heel blij mee!
Reactie bekijken
Onze reactie

Anders wij wel, met uw tien! Dank u!!

- Mijdrecht
9.2
3318 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10