Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Anelletti alla Palermitana

Anelletti alla Palermitana

Bereidingswijze

Recept uit Sicilië

Anelletti of anelli zijn een typisch Siciliaanse pastasoort. Ze worden vaak gebruikt in soepen en ovenschotels. Deze ovenschotel uit Palermo, die vaak op het menu staat rond de kerstdagen, is waarschijnlijk toch wel het meest beroemde gerecht dat van deze pastasoort gebruik maakt.

Stap voor stap

Anelletti alla Palermitana

Voorbereiding stap 1

Zet een pan met gezouten water op en breng aan de kook. Kook hierin de anelli zoals aangegeven op de verpakking maar laat ze flink al dente (dus ongeveer 2 minuten minder koken dan aangegeven). Giet ze af en laat ze “schrikken” in koud water. Giet opnieuw af en laat rusten op een koele plek. Wanneer u dit recept wat vaker heeft gemaakt kunt u de pasta ook “à la minute” koken, om precies uit te komen op het einde. Maar dat vergt oefening.

Anelletti alla Palermitana

Bereiding stap 2

Giet wat olijfolie (ongeveer 4 el.) in een koekenpan met stevige bodem.

Anelletti alla Palermitana

Stap 3

Hak de ui fijn en laat deze aanbruinen op matig vuur. Voeg, indien nodig, wat water toe om aanbranden te voorkomen.

Anelletti alla Palermitana

Stap 4

Doe het gehakt erbij.

Anelletti alla Palermitana

Stap 5

Laat enkele minuten stoven/bakken. Schep regelmatig om.

Anelletti alla Palermitana

Stap 6

Voeg nu de sugo erbij en schep weer een aantal keren om.

Anelletti alla Palermitana

Stap 7

Vervolgens de tomatenpuree. Weer goed omscheppen en even laten doorgaren.

Anelletti alla Palermitana

Stap 8

Blus af met de rode wijn en…

Anelletti alla Palermitana

Stap 9

…laat deze goed verdampen. Blijf roeren.

Anelletti alla Palermitana

Stap 10

Voeg nu een glas warm water toe en laat het geheel rustig pruttelen, ongeveer 30 minuten.

Anelletti alla Palermitana

Stap 11

Voeg nu de doperwten toe. Het liefst verse. Heeft u die niet, dan gaat de keuze uit naar diepvries. In laatste instantie, als die ook niet voorradig zijn, grijpen we naar blik.

Anelletti alla Palermitana

Stap 12

Verwarm de oven voor op 160° C.

Schep het geheel weer regelmatig om. Laat 15-20 minuten garen (gebruikt u toch blikerwten dan kunt u met minder volstaan). Voeg weer af en toe water toe als het geheel te droog wordt. Laat uiteindelijk indampen zodat een smeuïg geheel ontstaat.

Anelletti alla Palermitana

Stap 13

Rasp de caciocavallo door het mengsel.

Anelletti alla Palermitana

Stap 14

Voeg nu de ricotta toe. Mocht u aan ricotta “primo sale” (een zoute, geaffineerde ricotta) kunnen komen – deze is bij uitstek geschikt voor dit gerecht. Snij de primo sale in blokjes en voeg bij het mengsel. “Gewone” ricotta is een uitweg (zie afbeelding), maar houdt u dan wel rekening met flink wat extra zout wanneer u het gerecht op smaak gaat brengen.

Anelletti alla Palermitana

Stap 15

Voeg het mengsel bij de gekookte pasta.

Anelletti alla Palermitana

Stap 16

Vermeng alles zorgvuldig.

Anelletti alla Palermitana

Stap 17

Giet een scheut olijfolie in een ovenvaste schaal.

Anelletti alla Palermitana

Stap 18

Zorg dat de hele schaal goed ingevet is. Gebruik een penseel.

Anelletti alla Palermitana

Stap 19

Bestrooi de schaal met paneermeel.

Anelletti alla Palermitana

Stap 20

Zorg dat ook de randen goed met paneermeel zijn bestoven.

Anelletti alla Palermitana

Stap 21

Doe de pasta in de schaal.

Anelletti alla Palermitana

Stap 23

Maak er een compact geheel van.

Anelletti alla Palermitana

Stap 24

Bestrooi weer met paneermeel…

Anelletti alla Palermitana

Stap 25

…en daarna met geraspte caciocavallo.

Anelletti alla Palermitana

Stap 26

Zorg dat alles goed verdeeld is over de schaal. Bak de pasta in de oven. U heeft hiervoor 60 minuten nodig. Bent u met warme, net afgegoten pasta begonnen (m.a.w. heeft u de pasta niet van tevoren gekookt en niet laten afkoelen – is even uitkienen maar het kan) dan volstaan 35 minuten.

Anelletti alla Palermitana

Serveertip

Zet de schaal op tafel en laat iedereen zelf opscheppen. Geef er een diep bord en een vork bij.

Anelletti alla Palermitana

Wijntip

Een Nero d’Avola of een Siciliaanse Shiraz. Maar dan wel een hele goede.

Anderen bekeken ook

Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

10
Fijn adres om vlees te bestellen en het wordt keurig afgeleverd.
Heerlijk malse stukjes vlees.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Heerlijk, dank u wel!

- Holten
10
Goed vlees
Lekker vlees echt een aanrader
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Almelo
9
Ondanks de hitte van dit moment boven verwachting.
Wij hadden met een eerdere levering uitermate goede ervaringen. Daarom tot een herhaling van bestelling en levering besloten. Achteraf was het moment van bestellen met de huidige buitensporig hoge temperaturen en postlevering wellicht niet zo'n goede keuze, maar dit bleek uiteindelijk buiten verwachting mee te vallen. Levering van het vlees prima verzorgd, ingepakt in piepschuim doos met toevoeging van een 4-tal koelelementen. Prima speciale verpakking. Ongerustheid over correcte levering met deze temperaturen bleek volledig misplaatst. Goed gedaan. Uiteindelijk toch uitermate tevreden met de keuze. Buitentemperaturen bleken niet van invloed op de levering. Top. Wij zijn tevreden. Ook met de portie-verpakkingen.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank voor uw uitvoerige reactie en uw hoge waardering! Inderdaad, onze EPS-koelboxen met koelelementen) zijn ingericht op het nabootsen van uw koelkast voor een periode van maximaal 48 uur, dus zelfs met warm weer en zelf wanneer PostNL een dagje vertraging oploopt komen de producten bij u thuis aan alsof ze bij u uit de koelkast komen. En, zoals bekend: kunnen we daar niet aan voldoen dan krijgt u gewoon uw geld terug.

- Oost-Souburg
10
het was heerlijk!!
Bestelling kwam mooi op tijd en het vlees was heerlijk. Ik heb veel complimenten gekregen voor de pulled pork!
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel! En wat fijn om te horen!

- Winsum
9
Mijn verzekerde verwachting............
Deze verwachting is als een droom dat keer op keer altijd uitkomt...... Veel aandacht, uiterste hygiëne, alles vers, alles goed verpakt, en vooral......uitstekende service, etcétera. Wat wil men nog meer??? TOPPIE.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel!

- Oss
9
Ik kan weinig toevoegen aan wat ze al zelf zeggen. Goed spul en prima service.
In het verleden had ik zo links en rechts online guanciale gekocht (Amazon/lokale Italiaanse specialiteitenwinkels...) maar dat was het net niet allemaal. Ik hoef nu niet verder te zoeken, die van Meerdanvlees.nl kan ik prima noemen.  Het vet/vlees verhouding is heel goed (veel witte vet – weinig vlees) en het heeft een fijne smaak. Wat me verder opviel, is dat de huid (wat je niet eet) van het stuk van bijna 1500 gram heel zacht was wat betekent dat het goed bewaard was en vers is.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor uw complimenten. Dank ook dat u de tijd heeft genomen om even uit te leggen wat er nou precies zo goed was. Daar hebben andere klanten enorm veel aan. Top!

- Zaandam
10
Goed vlees voor eerlijke prijs
Makkelijk bestellen, gekoeld bezorgd, heerlijk vles
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien!! Heel hartelijk dank!

- Alphen aan den Rijn
8
Heel goed bevallen
Bevalt goed
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor uw waardering!

- Hoorn
9.2
3383 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10