Vanaf €70,- gratis verzending *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Anelletti alla Palermitana

Anelletti alla Palermitana

Bereidingswijze

Recept uit Sicilië

Anelletti of anelli zijn een typisch Siciliaanse pastasoort. Ze worden vaak gebruikt in soepen en ovenschotels. Deze ovenschotel uit Palermo, die vaak op het menu staat rond de kerstdagen, is waarschijnlijk toch wel het meest beroemde gerecht dat van deze pastasoort gebruik maakt.

Stap voor stap

Anelletti alla Palermitana

Voorbereiding stap 1

Zet een pan met gezouten water op en breng aan de kook. Kook hierin de anelli zoals aangegeven op de verpakking maar laat ze flink al dente (dus ongeveer 2 minuten minder koken dan aangegeven). Giet ze af en laat ze “schrikken” in koud water. Giet opnieuw af en laat rusten op een koele plek. Wanneer u dit recept wat vaker heeft gemaakt kunt u de pasta ook “à la minute” koken, om precies uit te komen op het einde. Maar dat vergt oefening.

Anelletti alla Palermitana

Bereiding stap 2

Giet wat olijfolie (ongeveer 4 el.) in een koekenpan met stevige bodem.

Anelletti alla Palermitana

Stap 3

Hak de ui fijn en laat deze aanbruinen op matig vuur. Voeg, indien nodig, wat water toe om aanbranden te voorkomen.

Anelletti alla Palermitana

Stap 4

Doe het gehakt erbij.

Anelletti alla Palermitana

Stap 5

Laat enkele minuten stoven/bakken. Schep regelmatig om.

Anelletti alla Palermitana

Stap 6

Voeg nu de sugo erbij en schep weer een aantal keren om.

Anelletti alla Palermitana

Stap 7

Vervolgens de tomatenpuree. Weer goed omscheppen en even laten doorgaren.

Anelletti alla Palermitana

Stap 8

Blus af met de rode wijn en 

Anelletti alla Palermitana

Stap 9

laat deze goed verdampen. Blijf roeren.

Anelletti alla Palermitana

Stap 10

Voeg nu een glas warm water toe en laat het geheel rustig pruttelen, ongeveer 30 minuten.

Anelletti alla Palermitana

Stap 11

Voeg nu de doperwten toe. Het liefst verse. Heeft u die niet, dan gaat de keuze uit naar diepvries. In laatste instantie, als die ook niet voorradig zijn, grijpen we naar blik.

Anelletti alla Palermitana

Stap 12

Verwarm de oven voor op 160° C.

Schep het geheel weer regelmatig om. Laat 15-20 minuten garen (gebruikt u toch blikerwten dan kunt u met minder volstaan). Voeg weer af en toe water toe als het geheel te droog wordt. Laat uiteindelijk indampen zodat een smeuïg geheel ontstaat.

Anelletti alla Palermitana

Stap 13

Rasp de caciocavallo door het mengsel.

Anelletti alla Palermitana

Stap 14

Voeg nu de ricotta toe. Mocht u aan ricotta “primo sale” (een zoute, geaffineerde ricotta) kunnen komen – deze is bij uitstek geschikt voor dit gerecht. Snij de primo sale in blokjes en voeg bij het mengsel. “Gewone” ricotta is een uitweg (zie afbeelding), maar houdt u dan wel rekening met flink wat extra zout wanneer u het gerecht op smaak gaat brengen.

Anelletti alla Palermitana

Stap 15

Voeg het mengsel bij de gekookte pasta.

Anelletti alla Palermitana

Stap 16

Vermeng alles zorgvuldig.

Anelletti alla Palermitana

Stap 17

Giet een scheut olijfolie in een ovenvaste schaal.

Anelletti alla Palermitana

Stap 18

Zorg dat de hele schaal goed ingevet is. Gebruik een penseel.

Anelletti alla Palermitana

Stap 19

Bestrooi de schaal met paneermeel.

Anelletti alla Palermitana

Stap 20

Zorg dat ook de randen goed met paneermeel zijn bestoven.

Anelletti alla Palermitana

Stap 21

Doe de pasta in de schaal.

Anelletti alla Palermitana

Stap 23

Maak er een compact geheel van.

Anelletti alla Palermitana

Stap 24

Bestrooi weer met paneermeel

Anelletti alla Palermitana

Stap 25

en daarna met geraspte caciocavallo.

Anelletti alla Palermitana

Stap 26

Zorg dat alles goed verdeeld is over de schaal. Bak de pasta in de oven. U heeft hiervoor 60 minuten nodig. Bent u met warme, net afgegoten pasta begonnen (m.a.w. heeft u de pasta niet van tevoren gekookt en niet laten afkoelen – is even uitkienen maar het kan) dan volstaan 25 minuten.

Anelletti alla Palermitana

Serveertip

Zet de schaal op tafel en laat iedereen zelf opscheppen. Geef er een diep bord en een vork bij.

Anelletti alla Palermitana

Wijntip

Een Nero d’Avola of een Siciliaanse Shiraz. Maar dan wel een hele goede.

Anderen bekeken ook

Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van ons vleesabonnement

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij een ambachtelijke slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd?

10
Al jaren een vertrouwd adres!
Ik bestel al jaren online en ben nog nooit teleurgesteld geweest over de kwaliteit. Altijd heerlijk vlees. Als we mensen uitnodigen voor een barbecue vragen ze [...]
- Bornerbroek
9
Zeer goed
Mooie lamsracks
Reactie bekijken Reactie verbergen
Onze reactie

Dank voor uw hoge waardering. Af en toe dan zijn er van die recensies bij waar je het water van in de mond loopt. Dit is er zo een. We moesten ineens aan lamsracks denken en die zijn inderdaad zoooooo lekker....:)

- MAASTRICHT
10
Service en timing was geweldig,
Het product was keurig verpakt en gekoeld met koelelementen geleverd.Netjes en optijd.Een aanrader
Reactie bekijken Reactie verbergen
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel voor uw hoge waardering!

- Willemstad (nb)
10
Heerlijk kalfswang
De eerste keer dat we hier vlees hebben besteld was Kalkoen voor kerst. De kalkoen werd persoonlijk afgeleverd wat heel vriendelijk was. Maar belangrijker, de [...]
Reactie bekijken Reactie verbergen
Onze reactie

Weer een tien! Heel hartelijk dank voor uw uitvoerige feedback! Zo te zien bent u een kenner en zit u niet om een recept verlegen maar toch... Recept voor pulled pork staat hier:https://www.meerdanvlees.nl/recept/real-texas-pulled-pork-uit-de-oven/

- Waalwijk
10
Goed vlees, netjes verpakt
We bestellen er al een aantal jaren, voornamelijk voor de feestdagen.Smaakt goed, netjes verpakt, keuze in hoeveel gram
Reactie bekijken Reactie verbergen
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel! Met een recensie als de uwe is het toch elke dag feest? Dus wat ons betreft: nog vaker bestellen dan maar!:)

- Raalte
10
Altijd prima vlees
Altijd prima vlees.
Reactie bekijken Reactie verbergen
Onze reactie

Weer een tien! Namens ons hele team ontzettend bedankt!

- ZAANDAM
10
Afgeleverd op tijd en juiste temperatuur.
Mooie kwaliteit van vlees. Lekker genoten van de bbq.
Reactie bekijken Reactie verbergen
Onze reactie

"Afgeleverd op tijd", da's een compliment aan het adres van PostNL. We geven het graag door. Heel hartelijk dank voor uw hoge waardering!

- Emmeloord
9
Goed vlees en netjes volgens afspraak geleverd
Goed vlees makkelijk te bestellen
Reactie bekijken Reactie verbergen
Onze reactie

Heel hartelijk dank voor uw mooie cijfer!

- Rijssen
10
Heerlijk vlees,en aardige mensen die er werken snelle reactie als je mailtje stuurt.
Fijne ervaring vriendelijke mensen
Reactie bekijken Reactie verbergen
Onze reactie

Weer een tien! Heel hartelijk dank!

- Nijmegen
10
Super service / top vlees
Super service ! Alleen nooit weer via post.nl laten verzenden ! Drama !! Kregen 1e bestelling pas een week later ! Maar Bolscher heeft [...]
Reactie bekijken Reactie verbergen
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel voor uw hoge waardering!! Wij hebben vooralsnog 2 verzendopties: zelf afhalen en verzenden via PostNL. PostNL is uitermate betrouwbaar en heeft een succesratio van 98% met ons. En als het dan eens fout gaat, bij extreme drukte bijvoorbeeld, zorgen wij ervoor dat de klant daar minimaal last van heeft: wij zorgen voor een terugbetaling, verzenden gratis een nieuwe bestelling of regelen alternatief vervoer. Dat laatste kan echter alleen in uitzondelijke gevallen en in de buurt van Enschede.De collega's van Thijs:)

- Enter
9.2
2905 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10