Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Anelletti alla Palermitana

Anelletti alla Palermitana

Bereidingswijze

Recept uit Sicilië

Anelletti of anelli zijn een typisch Siciliaanse pastasoort. Ze worden vaak gebruikt in soepen en ovenschotels. Deze ovenschotel uit Palermo, die vaak op het menu staat rond de kerstdagen, is waarschijnlijk toch wel het meest beroemde gerecht dat van deze pastasoort gebruik maakt.

Stap voor stap

Anelletti alla Palermitana

Voorbereiding stap 1

Zet een pan met gezouten water op en breng aan de kook. Kook hierin de anelli zoals aangegeven op de verpakking maar laat ze flink al dente (dus ongeveer 2 minuten minder koken dan aangegeven). Giet ze af en laat ze “schrikken” in koud water. Giet opnieuw af en laat rusten op een koele plek. Wanneer u dit recept wat vaker heeft gemaakt kunt u de pasta ook “à la minute” koken, om precies uit te komen op het einde. Maar dat vergt oefening.

Anelletti alla Palermitana

Bereiding stap 2

Giet wat olijfolie (ongeveer 4 el.) in een koekenpan met stevige bodem.

Anelletti alla Palermitana

Stap 3

Hak de ui fijn en laat deze aanbruinen op matig vuur. Voeg, indien nodig, wat water toe om aanbranden te voorkomen.

Anelletti alla Palermitana

Stap 4

Doe het gehakt erbij.

Anelletti alla Palermitana

Stap 5

Laat enkele minuten stoven/bakken. Schep regelmatig om.

Anelletti alla Palermitana

Stap 6

Voeg nu de sugo erbij en schep weer een aantal keren om.

Anelletti alla Palermitana

Stap 7

Vervolgens de tomatenpuree. Weer goed omscheppen en even laten doorgaren.

Anelletti alla Palermitana

Stap 8

Blus af met de rode wijn en…

Anelletti alla Palermitana

Stap 9

…laat deze goed verdampen. Blijf roeren.

Anelletti alla Palermitana

Stap 10

Voeg nu een glas warm water toe en laat het geheel rustig pruttelen, ongeveer 30 minuten.

Anelletti alla Palermitana

Stap 11

Voeg nu de doperwten toe. Het liefst verse. Heeft u die niet, dan gaat de keuze uit naar diepvries. In laatste instantie, als die ook niet voorradig zijn, grijpen we naar blik.

Anelletti alla Palermitana

Stap 12

Verwarm de oven voor op 160° C.

Schep het geheel weer regelmatig om. Laat 15-20 minuten garen (gebruikt u toch blikerwten dan kunt u met minder volstaan). Voeg weer af en toe water toe als het geheel te droog wordt. Laat uiteindelijk indampen zodat een smeuïg geheel ontstaat.

Anelletti alla Palermitana

Stap 13

Rasp de caciocavallo door het mengsel.

Anelletti alla Palermitana

Stap 14

Voeg nu de ricotta toe. Mocht u aan ricotta “primo sale” (een zoute, geaffineerde ricotta) kunnen komen – deze is bij uitstek geschikt voor dit gerecht. Snij de primo sale in blokjes en voeg bij het mengsel. “Gewone” ricotta is een uitweg (zie afbeelding), maar houdt u dan wel rekening met flink wat extra zout wanneer u het gerecht op smaak gaat brengen.

Anelletti alla Palermitana

Stap 15

Voeg het mengsel bij de gekookte pasta.

Anelletti alla Palermitana

Stap 16

Vermeng alles zorgvuldig.

Anelletti alla Palermitana

Stap 17

Giet een scheut olijfolie in een ovenvaste schaal.

Anelletti alla Palermitana

Stap 18

Zorg dat de hele schaal goed ingevet is. Gebruik een penseel.

Anelletti alla Palermitana

Stap 19

Bestrooi de schaal met paneermeel.

Anelletti alla Palermitana

Stap 20

Zorg dat ook de randen goed met paneermeel zijn bestoven.

Anelletti alla Palermitana

Stap 21

Doe de pasta in de schaal.

Anelletti alla Palermitana

Stap 23

Maak er een compact geheel van.

Anelletti alla Palermitana

Stap 24

Bestrooi weer met paneermeel…

Anelletti alla Palermitana

Stap 25

…en daarna met geraspte caciocavallo.

Anelletti alla Palermitana

Stap 26

Zorg dat alles goed verdeeld is over de schaal. Bak de pasta in de oven. U heeft hiervoor 60 minuten nodig. Bent u met warme, net afgegoten pasta begonnen (m.a.w. heeft u de pasta niet van tevoren gekookt en niet laten afkoelen – is even uitkienen maar het kan) dan volstaan 35 minuten.

Anelletti alla Palermitana

Serveertip

Zet de schaal op tafel en laat iedereen zelf opscheppen. Geef er een diep bord en een vork bij.

Anelletti alla Palermitana

Wijntip

Een Nero d’Avola of een Siciliaanse Shiraz. Maar dan wel een hele goede.

Anderen bekeken ook

Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

8
goed
ik heb de bestelling ontvangen zag der goed uit en nu maar hopen dat het kalfs lever is groetjes S A Kobs
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Haarlem
7
Ziet er goed uit
Ziet er goed uit. Een vraagje: kan het ook per stuk verpakt worden? Ben thuis alleen de vleeseter. Van oorsprong een goede slager gewend in Twenthe. Hier in W ijchen is geen slager meer, alleen de grootgrutters. Als ik uw waren heb gegeten laat ik u weten wat ik van de kwaliteit vind. Vriendelijke groeten, Frans Stanko
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Wijchen
10
Super
Mooi verpakt, volgens afspraak op de juiste data geleverd. Mooie kalkoen met een heerlijke vulling. Niets op aan te merken!
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor u prachtige cijfer! Mooi om te horen! Happy Thanksgiving!

- Hillegom
9
Altijd weer goed .
Ik bestel elk jaar bij jullie , en ben een tevreden klant,
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel! We zijn gek op tevreden klanten. Overigens - wat ons betreft hoeft u echt niet telkens een jaar te wachten, hoor....we zijn elke dag open!!:)

- Groningen
10
Perfect verpakt en sublieme smaak
Hertensucade gestoofd in bier en fond etc.; 4 uur in Aga-oven van 100 graden, kon met de achterkant van het mes gesneden worden. Fantastisch stuk vlees, echt sublieme smaak! Overigens was alles enorm goed verpakt. Hert was nog beetje bevroren en heb ik daags na de levering gestoofd. De kalfsschenkel en sukadelapjes heb ik in de vriezer gedaan, in de hoop dat dit vlees niet eerder bevroren is geweest. Dat weet ik eigenlijk niet.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel voor uw mooie recensie! Of producten bij ons vers gekoeld of diepgevroren vertrekken kunt u per product zien op de desbetreffende productpagina. Wat betreft uw twijfels over diepvries en (her)invriezen - u kunt daar een heleboel over vinden op onze pagina met veelgestelde vragen: http://www.meerdanvlees.nl/klantenservice/faqs

- Avenhorn
10
Super
Heerlijk vers vlees op tijd geleverd
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Heel hartelijk bedankt. We blijven ons inzetten voor uw steun en vertrouwen. Klaar voor de feestdagen? Wij in ieder geval wel!:)

- Hobrede
10
Geweldig
Mooi verzorgd vlees, gehakt op een fijne manier gedraaid en heerlijk rul te bakken.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Hartelijk dank! Inderdaad, wij hechten veel waarde en besteden veel aandacht aan ons eigengemaakte gehakt. Gemaakt van stukjes vlees uit eigen productie en dus supervers!

- Nuth
10
Top kwaliteit.
Vlees besteld en keurig geleverd ( goed gekoeld )en mooi stuk vlees.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel!!

- Alkmaar
9.2
3437 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10