Recept uit Sicilië
Anelletti of anelli zijn een typisch Siciliaanse pastasoort. Ze worden vaak gebruikt in soepen en ovenschotels. Deze ovenschotel uit Palermo, die vaak op het menu staat rond de kerstdagen, is waarschijnlijk toch wel het meest beroemde gerecht dat van deze pastasoort gebruik maakt.
Zet een pan met gezouten water op en breng aan de kook. Kook hierin de anelli zoals aangegeven op de verpakking maar laat ze flink al dente (dus ongeveer 2 minuten minder koken dan aangegeven). Giet ze af en laat ze “schrikken” in koud water. Giet opnieuw af en laat rusten op een koele plek. Wanneer u dit recept wat vaker heeft gemaakt kunt u de pasta ook “à la minute” koken, om precies uit te komen op het einde. Maar dat vergt oefening.
Voeg nu de ricotta toe. Mocht u aan ricotta “primo sale” (een zoute, geaffineerde ricotta) kunnen komen – deze is bij uitstek geschikt voor dit gerecht. Snij de primo sale in blokjes en voeg bij het mengsel. “Gewone” ricotta is een uitweg (zie afbeelding), maar houdt u dan wel rekening met flink wat extra zout wanneer u het gerecht op smaak gaat brengen.
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Graag gedaan!