De Oostenrijkse klassieker
Apfelstrudel (of appelstrudel) is een traditionele Oostenrijkse gebaksoort, die vooral erg populair is in Wenen. Apfelstrudel bestaat uit zeer dun deeg, plakjes appel en rozijnen. Het was oorspronkelijk een gerecht voor arme mensen. De apfelstrudel is gebaseerd op het Oosterse gerecht ‘baklava’ en vond vanuit Turkije zijn weg naar het toenmalige Oostenrijk-Hongarije. In Hongarije heet de Apfelstrudel almásrétes. Strudel wordt gemaakt van een elastisch, zeer dun uitgetrokken, deeg. Een eenvoudigere oplossing is een strudel te maken van bladerdeeg maar dat is niet zoals het hoort. In Oostenrijk wordt de authentieke variant ook wel aangeduid met “gezogener Strudel”, oftewel getrokken Strudel.
Snij de strudel in moten en serveer, bestoven met wat poedersuiker en eventueel een vleugje kaneel. Apfelstrudel is het lekkerst met crème Anglaise. Klik hier voor het recept.
Apfelstrudel…iets voor uw Valentijnsdag?
Dit recept is ook een goede suggestie voor uw kerstdiner.
Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij een ambachtelijke slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd?
Dank voor uw hoge waardering. Af en toe dan zijn er van die recensies bij waar je het water van in de mond loopt. Dit is er zo een. We moesten ineens aan lamsracks denken en die zijn inderdaad zoooooo lekker....:)